1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 11 LİRALIK KIYMAYA DİKKAT
11 LİRALIK KIYMAYA DİKKAT

11 LİRALIK KIYMAYA DİKKAT

11 LİRALIK, İÇİNE NE KARIŞTIRILDIĞI TAM BİLİNMEYEN BU KIYMA DA BÜYÜK TALEP GÖRÜYOR.

A+A-

Ramazan ayı dolayısıyla kırmızı ete yönelik talebin artması, ''bahar eti'', tavuk ve kafa eti ile fazla miktarda yağ katılmasıyla fiyatı düşürülen kalitesiz hazır kıymanın fiyatını yükseltti.

Konya’da kuzu pirzola 35, dana biftek 31, dana ve koyun kıyma 22–25 liradan satılıyor. Kuyruk eti 8, baş eti 10, böbrek 6, yürek 7, dana ciğer 16, kuzu ciğer 18, dana paça 2,5, kuzu kelle 6 liradan alıcı bulurken, kilosu 1,5 lira olan yemeklik piliç (kalça ve sırt kısımlardan oluşuyor) kilosu 1,5 ile 1 liralık çorbalık piliç de ilgi görüyor.

Kırmızı etteki fiyat artışına bağlı olarak hazır kıymanın kilogram fiyatının 25 liraya kadar ulaşması, ramazan ayında ucuz kalitesiz kıyma olan talebi artırdı.

Dana eti kıymasının kilosunun 20 liraya satıldığı geçen yılın ramazan ayında 6–7 liraya alıcı bulan hazır kıyma, bu yıl 11 liraya yükseldi. 11 liralık, içine ne karıştırıldığı tam bilinmeyen bu kıyma da büyük talep görüyor.

Bazı kasaplarda 11 liraya satılan hazır kıymada, hayvanların en kalitesiz bölümü olan ''bahar eti'', kafa ve tavuk eti ile yüksek oranda yağ ve soya bulunabiliyor. Bazı kasaplar hazır kıymaya sakatat ürünleri de karıştırabiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.