1. HABERLER

  2. ÖZEL

  3. Cağ kebabına Konyalılardan yoğun ilgi
Cağ kebabına Konyalılardan yoğun ilgi

Cağ kebabına Konyalılardan yoğun ilgi

Tokeller Cağ Kebap İşletme Müdürü Fatma Arslan, “Memleketimiz Erzurum’da beğeniyle tüketilen Cağ kebabını Konya’da da tanıtmak amacıyla yola çıktık. Konya’nın her yerinden gelen müşterilerimiz var. Gördüğümüz bu ilgi bizi de mutlu ediyor” dedi.

A+A-

Mehmet Ali Eskipostalcı

Erzurum’un yöresel lezzeti Cağ kebabı, Konyalılar tarafından büyük beğeniyle tüketiliyor. Cağ Kebabı denilince akla gelen ilk mekânlardan biri olan Tokeller Cağ Kebap, yaklaşık 6 aydır Beyhekim Mahallesi Büyükşehir Caddesi Doğaşehir Çarşı içerisinde Konyalılara lezzetini sunuyor. 250 kişi kapasiteli restoranında 8 personel ile hizmet veren Tokeller Cağ Kebap’ta yöresel lezzetin yanı sıra sütten yapılan mercimek ve ezogelin çorbası, kadayıf dolması ile 32 çeşit kahvaltı menüsü bulunuyor.

‘Yöremizi tanıtıyoruz’

Tokeller Cağ Kebap hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan İşletme Müdürü Fatma Arslan, Konya’da 9 yıldır enerji sektöründe hizmet verdiklerini belirtti. Gıda sektöründeki ilk yatırımları olan Tokeller Cağ Kebap’ı 6 ay önce açtıklarını ifade eden Arslan, “Memleketimiz Erzurum’da beğeniyle tüketilen Cağ kebabı Konya’da da tanıtmak amacıyla yola çıktık. Mülkiyeti bize ait olan restoranımızın iç ve dış dizaynı ile konsepti patronumuz Mustafa Tokel Bey’in çalışmaları ve hayal gücü sonrası ortaya çıktı. Kendisi tuzluktan tabak çatala kadar her şeyin en ince ayrıntısını düşündü ve böyle eşsiz bir mekânı açtı. Biz de vatandaşlarımızdan bunun karşılığını görmeye başladık. İnsanlarımız bizi hem lezzet olarak beğeniyorlar hem de temizlik ve hijyen olarak buradan memnun ayrılıyorlar. Bizim ilk amacımız hem yöremizi tanıtmak hem de insanlardaki o samimi ortamı oluşturmaktı. Konya’nın her yerinden gelen müşterilerimiz var şu anda. Gördüğümüz bu ilgi bizi de mutlu ediyor” dedi.

cag-kebabi’na-konyalilardan-yogun-ilgi-foto-alti-3-001.jpg

Yüzde 100 kuzu eti

Cağ kebabını yüzde 100 kuzu etinden yaptıklarını açıklayan Arslan, “Kebabımızda yaşını doldurmamış kuzuları kullanıyoruz. Etimiz günlük olarak geliyor ve kebabı kuzunun budundan yapıp tamamen kendi yağında pişiriyoruz. Kebabımız kadar yöresel lezzetimiz olan kadayıf dolmamızda da iddialıyız. Kebabımız gibi sütten yaptığımız mercimek ve ezogelin çorbamızı da Konyalılar çok beğeniyor. Bunun yanı sıra hafta sonları 32 çeşit kahvaltımızla da Konyalılara hizmet veriyoruz. 5 çeşit peynirimiz başta olmak üzere Erzurum’a özgü çaşırı ve diğer lezzetlerimizi kahvaltımızda sunuyoruz. Haftanın 7 günü sabah 10.00; akşam 22.00 saatleri arasında hizmet veren restoranımızda lavaşımızı da kendimiz yapıyoruz ve sıcak bir şekilde müşteriye sunuyoruz. 8 kişi ile hizmet verdiğimiz restoranımızda çayımızı da odun ateşinde pişiriyoruz” diye konuştu.

cag-kebabi’na-konyalilardan-yogun-ilgi-foto-alti-1.jpg

Çocuklara oyun alanı

Mekânlarının 3 ayrı bölümden oluştuğunu aktaran Arslan, “Burada aynı anda 250 kişiyi ağırlayabiliyoruz. Restoranımızda giriş alanımız, üst kat oyun alanı ve yan tarafında yemek salonu ile teras katımız bulunuyor. Teras katımız kafe bölümü olarak hizmet veriyor ve burada bir kafe için gerekli olan bütün ekipmanlara sahibiz. Üst kattaki alanımızda çocuk oyun bölümü yer alıyor. Burada aileler yemeklerini rahat yesinler diye çocuklar için oyun alanı oluşturduk. Sırf oyun alanımız olduğu için çay içmeye gelen müşterilerimiz bile var. Teras katımızda Lig TV’miz ve büyük sinevizyonumuz bulunuyor. Burada toplu organizasyonlara da hizmet verebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

cag-kebabi’na-konyalilardan-yogun-ilgi-(8).jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.