1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Çağlak’tan yeni bir ürün daha
Çağlak’tan yeni bir ürün daha

Çağlak’tan yeni bir ürün daha

Çağlak’tan yeni bir ürün daha

A+A-

Çağlak Tereyağları Yönetim Kurulu Üyesi, Gıda Mühendisi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Çağlak, süzme yoğurt üretimine başladıklarını söyleyerek, “Kendi üretimimiz olan yoğurdumuzun içerisinde süt ve maya dışında hiçbir şey bulunmuyor. Yoğurdumuzun ilk 2 partisini üretip sattık. Güzel geri dönüşler aldık” dedi.

 

Mehmet Ali Eskipostalcı

Türkiye’nin süt ürünleri sektöründeki öncü markaları arasında yer alan Çağlak Tereyağları, yeni ürünleri ile müşterileriyle buluşmaya devam ediyor. 60 yılı aşkın tecrübesiyle sektörde yer alan Çağlak Tereyağları, son ürünü süzme yoğurdu piyasaya sürdü.

Çağlak Tereyağları Yönetim Kurulu Üyesi, Gıda Mühendisi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Çağlak, firmalarının 1960 yılında dedeleri Mehmet Çağlak tarafından kurulduğunu hatırlattı. Fetih Mahallesi’ndeki 12 bin metrekarelik fabrikalarında 3. kuşak olarak üretimi sürdürdüklerini belirten Çağlak, “Konya’da faaliyet gösteren Çağlak Tereyağları şirketimiz 3. kuşağın da yönetime katılması ile üretimine ivme katarak devam ediyor. Dedemiz Mehmet Çağlak’ın üretim sürecine 2. kuşak olarak oğulları şirketimizin yönetim kurulu üyeleri Cengiz ve Osman Çağlak katıldı. 3. kuşakta ise Gıda Mühendisi, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Çağlak üretim müdürü, Mustafa Çağlak tanıtım ve medya sorumlusu, Mehmet Çağlak ise satış ve pazarlama müdürü olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. 3 katlı binamızın en alt katında soğuk hava depomuz bulunuyor. Fabrikamızda her personelimiz kendi bölümünde görev yapıyor” dedi.

Olumlu geri dönüşler

‘Fabrikamızda kendi yiyebileceğimiz ürünleri üretmeye çalışıyoruz’ diyen Çağlak, “Firma olarak tereyağı, kahvaltılık kaymak, tost peyniri ve tulum peynir üretiyoruz. Fason olarak da zeytin, beyaz peynir ve bal üretimi yaptırıyoruz. Şimdi de ürünlerimiz arasına süzme yoğurdu ekledik. Kendi üretimimiz olan yoğurdumuzun içerisinde süt ve maya dışında hiçbir şey bulunmuyor. Yoğurdumuzun ilk 2 partisini üretip sattık. Yoğurtta temel sıkıntılar ya cıvık olur ya içerisinde pütür olur veya yağsız olur, çabuk ekşir, çabuk bozulur ve köpürür. Biz 2 parti üretimimizde de herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Yaptığımız ürünü en iyi şekilde üretmeye çalışıyoruz ki biz de evimizde ailemizle güvenli bir şekilde tüketebilelim. İlk üretimimizi eşimize ve dostumuza dağıttık. Güzel geri dönüşler aldık. Konya dışında 20 ilde ürünlerimiz bulunuyor. İnşallah yoğurdumuz da ilerleyen günlerde 20 ilde en küçük şarküterisinden market zincirine kadar her yerde yer alacak” diye konuştu.

Güvenirlik vurgusu

Her 4 senede yeni bir ürün üretmeyi hedeflediklerini aktaran Çağlak, “Bir ürünün üretilip piyasaya yerleşmesi 3-4 seneyi bulur. Biz tereyağımızdan sonra 2007’de kaşar peynirimizi ürettik. 2013’te yeni fabrikamıza geldikten sonra 2016’da tulum peynirimizi piyasaya sürdük ve daha sonra kahvaltılık kaymağımızı çıkardık. Şimdi de yoğurdumuzu üretmek için çalışıyoruz. Bir sonraki hedefimiz piyasanın gidişatına bağlı. 2 gün önce beyaz peynir vardı fakat süzme peyniri kimse bilmezdi. Sonra süzme peynir çıktı. Belki yarın süzme peynir bitecek ve başka bir peynir çeşidi çıkacak. Bunu zaman gösterir. Biz gelip geçici ürünler yerine temel kahvaltılık ürünleri kendi güvenirliğimizde üretmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.