1. YAZARLAR

  2. Tankutalp Altunsoy

  3. İşini İyi Yapanlarda Bugün
Tankutalp Altunsoy

Tankutalp Altunsoy

Yazar
Yazarın Tüm Yazıları >

İşini İyi Yapanlarda Bugün

A+A-

Aynı dağın diğer yüzünden bir hemşeri, ben Bozkırlıyım, o Hadimli.Milliyetçi muhafazakâr bir ailede yetiştik ikimizde.Hemşericilik değil niyetim kimse yanlış anlamasın. Konya’da yaşayan herkes hemşerimiz, kardeşimiz, abimiz, annemiz, babamız.Dağ köylerinden özellikle bahis etmemin sebebi, o bölgelerin imkânının kısıtlı olması. O bölgelerde iş alanlarının olmaması. Hasbelkader dedelerimiz geçinmiş, ailelerini de geçindirmiş. Fakat onların çocukları babalarımız, memleketlerinden dışarı çıkmak zorunda kalmışlar ailelerinin geçimini sağlamak için.Dağ adamı tabiri çok kaba da olsa taşı sıksa suyunu çıkarır derler bizleri anlatırken. Çalışkanlığımız, efendiliğimiz, bulunduğumuz mevkilere gelmemiz hep tırnaklarımızla kazıya kazıya.Bu yüzdendir ağırlığımız, hoşgörümüz ve sonradan görme olmayışımız.İş adamı olmamız, işimizi en iyi şekilde yapmamızdan kaynaklanır...

***

Baba mirası işlerimiz olmadı hiç.Çünkü ne dedelerimiz de, ne de babalarımızda bizi işadamı yapacak variyet yoktu.Neyimiz varsa elimizin emeği, alnımızın teri.Elinin emeği, alnının teri ile bir işadamı arkadaş, abi, kardeş.Gökçen Yemek Firması’nın Sahibi Mehmet Uğur...

Sektörde 15 yıllık tecrübe ve bu tecrübenin verdiği öz güven ile kurmuş olduğu harika bir ekip ve bu ekibin sizlere sunduğu harika ürünler, hizmetler...' siz hayal edin, biz gerçekleştirelim' demek öyle kolay olmuyor. Tecrübe istiyor, güvenilir olmak gerekiyor, IYI bir iletişim ve güler yüzlü olmak gerekiyor. Saydığım bütün özelliklerin hepsi kendisinde fazlasıyla mevcut olan arkadaşımı kaleme alma gereği duydum bugün. Kendisi gerek yok abi desede...Kendisi açmış olduğu Gökçen Düğün Salonu’nda hizmet vermekte. Tecrübeli ekibiyle açık hava yemek organizasyonlarına son hız devam ederken siz değerli müşterilerden gelen talep üzerine bu salonu da yapmış ve hizmete açmış üç yıl önce.

***

Reklama ihtiyacı yok aslında, bende reklam yapmıyor anlatıyorum. Müşterinin, müşteri getirdiği çağımız da epeyce de müşterisi var zaten.Ben kendisini tanımayanlarında tanıması için yazıyorum bu yazıyı, iş yerine gidin, çayını, kahvesini için, açsanız yemeğinizi yiyin.  Elinin emeği, alnının teri ile bulunduğu konuma gelen mütevazi arkadaşımı tanıyın. Sonrasında zaten, onun yaptığı ileride olabilecek işlerinizi ona vereceğinizden benim hiç şüphem yok.Açık hava yemek organizasyonlarında kaç firma yirmi bin kişiye kadar hizmet verebilir? Hem de yemeğe ilk oturanla, son oturan kişinin yemeğinin arasında hiçbir fark olmadan. İşte bu tecrübe, işte bu işini IYI yapma…

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.