Konyaspor bu alanda ligin en kötü takımı!

Konyaspor bu alanda ligin en kötü takımı!
Spor Toto Süper Lig'de sezonun bitmesine iki hafta kala, istatistiklerde netleşmeye başladı. Konyaspor, bu sezon hücum alanında geçen yılın gerisinde kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun bitmesine iki hafta kala, istatistiklerde netleşmeye başladı. Konyaspor, bu sezon hücum alanında çok iyi performans sergileyemedi.

Süper Lig'de 32 karşılaşmaya çıkan (Hükmen Galip Sayılan Hatayspor ve Gaziantep FK) Konyaspor, 39 gol atmayı başardı. Yeşil-beyazlılar, maç başına 1,2 gol ortalaması yakaladı.

Comparisonator Türkçe, Süper Lig'de bu sezon takımların bitiricilik yüzdelerini açıkladı. Konyaspor, bu alanda 17.sıra ile ligin en kötü bitiriciliğe sahip takımı oldu.

Yüzde 19 oran ile son sırada yer alan yeşil-beyazlılarda atak sonlandırma ve kaliteli pozisyon bitirme alanında sezon boyunca ciddi sorunlar yaşamıştı. ligin en iyi bitiricilik yüzdesine sahip olan takımı ise Fatih Karagümrük oldu. İstanbul temsilcisi 35 yüze bitiricilik yüzdesine ulaştı.

Bitime 2 hafta kalan Şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray yüzde 21 ile 13.sırada, ligin en çok atan takımı Fenerbahçe ise yüzde 27.5 ile üçüncü sırada yer aldı. Bitime 4 hafta kala küme düşmesi kesinleşen Ümraniyespor ise yüzde 21 ile 13.sırada kendine yer buldu. Konya'nın Sesi Spor Servisi

Kaynak:Konya'nın Sesi