Konyaspor'a hoca dayanmıyor! Kulübede bu sezon 4 farklı isim yer aldı!

Konyaspor'a hoca dayanmıyor! Kulübede bu sezon 4 farklı isim yer aldı!
 Muhabir
Bu sezon ligde Aleksandar Stanojevic, Hakan Keleş, Hakan Ünal ve Fahrudin Ömerovic olarak 4 farklı hoca ile maça çıkan yeşil-beyazlılarda teknik adam yeniden değişiyor.

Bu sezon ligde Aleksandar Stanojevic, Hakan Keleş, Hakan Ünal ve Fahrudin Ömerovic olarak 4 farklı hoca ile maça çıkan yeşil-beyazlılarda teknik adam yeniden değişiyor.

Sivasspor mağlubiyeti sonrasında yönetim ile Ömerovic arasındaki yaşanan olaylar yeni bir ayrılığı beraberinde getirdi. Anadolu Kartalı, Bosnalı teknik adam ile yollarını ayrıldı.

Konyaspor’da bu sezon çalışacak olan beşinci hocanın hali hazırda Sportif Direktör olarak görev yapan Ali Çamdalı olması bekleniyor.

Tümosan Konyaspor’da sular durulmuyor. Yeşil-beyazlılarda üst üste alınan Alanyaspor ve Sivasspor mağlubiyetlerinin faturası Fahrudin Ömerovic’e kesildi. Yeşil-beyazlı yönetim aldığı karar ile Fahrudin Ömerovic ile yolları karşılıklı anlaşılarak ayırdı. Sivasspor maçının ardından Konya’ya gelmeyerek İstanbul’a geçen Ömerovic, yeniden Konya’ya gelmeyecek.

Stanojevic 9.haftada gitti

Konyaspor, 2023-2024 sezonuna Aleksandar Stanojevic yönetiminde başlamıştı. Ligin başında 2 galibiyet ve 2 beraberlik alarak başlayan Stanojevic, sonrasında takımı başında çıktığı 5 maçta galip gelemedi ve 4 mağlubiyet, 1 beraberlik elde etti. 9.haftadaki iç sahadaki Pendikspor mağlubiyetinin ardından Sırp çalıştırıcı ile yollar ayrıldı. Stanojevic 9 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 9 puan toplayarak 1 puan ortalaması ile Konyaspor’dan ayıldı.

Hakan Keleş çare olmadı

Yeşil-beyazlılarda Stanojevic sonrası ise takımın başına Hakan Keleş getirildi. 10.haftadaki Adana Demirspor maçıyla Konyaspor kariyeri başlayan Keleş’in serüveni de kısa sürdü. Konyaspor’un başında 10 lig karşılaşmasına çıkan Hakan Keleş, 16.hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe’ye karşı alınan 7-1’lik hezimetin ardından görevden alındı. 10 lig maçında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşayan Keleş topladığı 9 puanla 0.90 puan ortalaması ile kulüpten ayrıldı. Hakan Keleş, Konyaspor’un başında çıktığı 2 Türkiye Kupası maçından galibiyetle ayrıldı.

Ünal ve Çamdalı İstanbulspor maçına çıktı

Konyaspor’da 20.haftaki İstanbulspor karşılaşmasına ise Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Hakan Ünal yönetiminde çıktı. Karşılaşmada kulübede Sportif Direktör Ali Çamdalı da yer almıştı. 0-0 berabere biten karşılamamanın ardından yönetim teknik direktör arayışlarına hız verdi.

Ömerovic’ten 1.21 puan ortalaması

Konyaspor, teknik direktörlük görevine camianın tanıdığı bir isim olan Fahrudin Ömerovic’i getirdi. Ömerovic, 21.haftadaki Antalyaspor maçıyla ilk maçına çıktı. Takım savunmasını toparlayan ve Konyaspor’u küme düşme hattından çıkartmayı başaran Ömerovic bazı karşılaşmalarda ise galibiyeti kıl payı kaçırdı. Konyaspor’un başında Süper Lig’de 14 karşılaşmaya çıkan Ömerovic, 4 galibiyet ve 5’er mağlubiyet, beraberlik elde etti. 14 maçta topladığı 17 puan ile 1.21 puan ortalaması yakalayan Ömerovic, Sivasspor mağlubiyeti sonrasında görevden alındı. Konyaspor’un başında bu sezon 3 Türkiye Kupası maçına çıkan Ömerovic, 2 mağlubiyet ve 1 mağlubiyet alarak çeyrek finalde kupaya veda etti.

Ömerovic gitti ekip duruyor

Konyaspor Kulübü, Teknik Direktör Fahridun Ömerovic ile yolların ayrıldığını açıkladı. Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada; "Teşekkürler Fahrudın Omerovıc! Teknik Direktörümüz Fahrudin Omerovic ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı Fahrudin Omerovic’e teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz" denildi. Yeşil-beyazlılarda yardımcı antrenör olarak görev yapan Ali Turan, Ömer Ayçiçek ve Barış Karakoç görevlerine devam ediyor. - HALİL YILMAZER