Konyaspor'un rakibi Samsunspor ligin ön kötü dış saha takımı

Konyaspor'un rakibi Samsunspor ligin ön kötü dış saha takımı
 Muhabir
Tümosan Konyaspor’un bu hafta evinde konuk edeceği Yılport Samsunspor dış sahada ligin en kötü takımı olarak göze çarpıyor.

Uzun yılların ardından bu sezon yeniden Süper Lig’de mücadele eden Samsunspor sezona Hüseyin Eroğlu yönetiminde başlamıştı. Eroğlu yönetiminde ilk 5 haftada galibiyet alamayan ve yalnızca 1 beraberlik elde eden Karadeniz ekibinde Eroğlu ile yollar ayrılmıştı.

Gaziantep FK maçına Emre Bayraktar, Başakşehir maçına ise Rizespor karşılaşmasına ise Fuat Çapa yönetiminde çıkan kırmızı-beyazlılar daha sonra Alman teknik adam Markus Gisdol ile anlaştı.

Samsunspor’un başında 27 Süper Lig maçına çıkan Gisdol 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde etti. Takımı 17.sırada 1 puanda alan Gisdol, topladığı 41 puanla bitime 3 hafta kala 42 puanla 12.sıraya kadar yükseldi. Oldukça iyi bir iç saha takımı yaratan Gisdol, deplasmanda ise aynı etkiyi göstermedi. Samsunspor iç sahada çıktığı 18 karşılaşmada 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti ve 34 puan topladı. Karadeniz ekibi iç saha tablosunda en iyi 4.takım olarak göze çarpıyor.

Dış sahada ligin en kötü takımı

Dış sahada ise oldukça kötü bir performans sergileyen Samsunspor, bu alanda ise küme düşmesi kesinleşen İstanbulspor’un bile altında son sırada bulunuyor. Deplasmanda çıktığı 17 karşılaşmada sadece 1 kez kazanabilen Samsunspor, 11 mağlubiyet ve 5 beraberlik elde etti.

Deplasmanda skor üretmekte de zorlanan Karadeniz ekibi yalnızca 13 gol atabildi. Samsunspor bu sezon ilk ve tek deplasman galibiyetini ligi ilk yarısında 14.haftada oynanan Adana Demirspor’a karşı 2-3’lük skorla almıştı. Kırmızı-beyazlılar dış sahada çıktığı son 9 karşılaşmada 5 mağlubiyet ve 4 beraberlik elde etti.