1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Mevsim geçiş dönemlerine dikkat
Mevsim geçiş dönemlerine dikkat

Mevsim geçiş dönemlerine dikkat

Mevsim geçiş dönemlerine dikkat edilmesi gerekiyor

A+A-

İnsanları mevsim geçiş dönemlerindeki sıcak ve soğuk havalara karşı uyaran Aksoy Şifalı Bitkiler Sahibi İhsan Koç, “Vücut direnci ve soğuk algınlığı için zencefil, zerdeçal, adaçayı, ıhlamur, ekinezya, havlıcan ve keçi boynuzu özü kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Bunlar hastalığı tedavi edici değil, vücudu destekleyici bitkilerdir. İlaç gibi düşünülmemeli” dedi.

 

Mehmet Günnar

Mevsim geçiş dönemlerinde havalar günden güne değişiklik gösteriyor. Vatandaşları sıcak ve soğuk havalara karşı uyaran aktarlar,  insan vücudunun mevsim geçişlerinde güçsüzleştiğini ifade ettiler. Konu hakkında gazetemize konuşan Aksoy Şifalı Bitkiler Sahibi İhsan Koç, “Vücut direnci ve soğuk algınlığı için zencefil, zerdeçal, adaçayı, ıhlamur, ekinezya, havlıcan ve keçi boynuzu özü kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Bunlar hastalığı tedavi edici değil, vücudu destekleyici bitkilerdir. İlaç gibi düşünülmemeli. Bitkilerin kendisinden çok kullanımı çok önemli. Neyin ne kadar kullanılacağı mutlaka bilinmeli. Vatandaşlarımıza örnek verecek olursak bir fincan balın içerisine yarım çay kaşığı zencefil tozu, yarım çay kaşığı zerdeçal tozu ve çok az miktarda kara biber atılarak karıştırılır. Gün içerisinde bitirilir. Bu karışım özellikle mevsim geçişlerinde boğazın rahatlamasına, nezle ve grip olmasını engellemeye yardımcı olur. Günlük yaşamda adaçayı, ıhlamur, kuşburnu gibi çayların demlenerek tüketilmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

Chia ve kinoa tohumu

Havaların ısınmasıyla birlikte zayıflamak ve vücut geliştirmeye yardımcı olmak amacıyla gelen müşterilerin sayısının da arttığını ifade eden Koç, “Müşterilerimize chia ve kinoa tohumu tavsiye ediyoruz. 2 yemek kaşığı yoğurdun içerisine birer çay kaşığı chia ve kinoa tohumu karıştırarak sabah akşam tüketilir. Bu tohumlar tok tutuyor ve yağ yakmaya yardımcı oluyor. Ayrıca gün içerisinde yeşilçay, biberiye çaylarının da tüketilmesi zayıflamaya destek olur” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.