Öğrenciler sömürülüyor
Milyonlarca öğrenci bir meslek sahibi olabilmek için okuyor. Geleceği için, bu ülkenin menfaatleri doğrultusunda okuyan öğrencilere sahip çıkmak bizlerin borcudur. Çünkü geleceğimizi biz bu çocuklara emanet edeceğiz… Ama her nedense öğrenci arkadaşlarımız sömürgeye mahkum edilmiş durumda.
Ulaşım derdi
Öğrencilerin birçok derdi bulunuyor. Bunlardan biri ulaşım sıkıntısı. Ders saatlerine yetişmek için sabah ezanında yola çıkan öğrenciler için yeteri kadar ek sefer konulmuyor. Bunu defalarca dile getirdik. Sabah ve akşam saatlerinde ek sefer koymak çok mu zor? Ayrıca öğrenciler için toplu ulaşım ücretleri daha da aşağı çekilmeli.
Kira sıkıntısı
Türkiye genelinde ki birçok öğrenci arkadaşları ile beraber ev tutarak başka illerde okumaya çalışıyor. Kira fiyatları ise öğrencilerin kesesini çoktan açmış! Zor şartlar altında evladını okutmak isteyen anne-baba yüksek kira bedelini mecbur ödemek zorunda kalıyor.Öğrenciler için kira bedellerine belli bir standart getirilmeli. Devlet bünyesinde kontroller yapılmalı. 3 liralık eve kimsenin 5 lira demeye hakkı yok! Maalesef o kadar açgözlü insanlar var ki kira sözleşmesinden önce 1 yıllık peşinat bile istiyor. Yurtlarda ise güvensizlik hat safhada. Bunun örneğini kaç kere gördük.
Kantinler pahalı
TBMM’de uyuyan vekiller en fazla 10 lira verip dört dörtlük karnını doyurabilirken, üniversitelerde birçok öğrenciye o fiyata menü bile vermiyorlar. 7 liraya tost satmak neyin kafası acaba? İnsanda biraz insaf olur. Biri TBMM’de uyuduğu halde 10 liraya karnını doyuruyor, diğeri ise sabah ezanında kalkıp, okumak zorunda kaldığı için yeri geldiği zaman aç kalıyor! Adalet bunun neresinde? Okullarda kantinler hesaplı olmak zorunda
İkinci el eşyalar yüksek
Temel ihtiyaçların için genelde spotçuları tercih eden öğrencilere, 2. el eşyalara sıfır ayarında para istiyorlar. Ya adam o kadar para verdikten sonra gider çamaşır makinasını, koltuğunu sıfır alır. Ama yok! Biz illa aç gözlülük yapacağız.
Çoğunun hâlâ işi yok
Eğitim-öğretim hayatını tamamlamış fakat hala atama bekleyen adayların da vay haline! 20 yıl boyunca sınavlara giren, öğrenciler meslek sahibi olabilmek için yeni bir bölüm daha okuyor ama orda da meslek sahibi olamıyor. Madem okuyalım, öğrenelim diyoruz, neden hala işsiz binlerce öğrenci var? Bunları topluma kazandırmak gerekmiyor mu?
Daha çok şey sayılabilir
Tabi biz bazı yaşanan sıkıntılardan bahsettik. Bunun daha doğalgazı, elektriği, suyu, telefonu, interneti, gıdası, giyimi birçok masrafı var. Kısaca öğrenci olmak zor! Öğrenci daha 18 yaşındayken geçim derdine düşmüşse, bence yetkilileri de sorgulamak gerek.
YAZIYA YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.