1. YAZARLAR

  2. Sezen Talip Demir

  3. Peynirleri Nasıl Saklamalı?
Sezen Talip Demir

Sezen Talip Demir

Yazar
Yazarın Tüm Yazıları >

Peynirleri Nasıl Saklamalı?

A+A-

Önceki yazımda bal ile ilgili siz değerli okurlarıma bilgiler vermiştim. Bu yazımda da yine bal gibi kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan peynirin saklanma koşullarından bahsedeceğim.

Tüketeceğiniz

kadar alın

Beyaz peynir tüketileceği kadar alınmalı. Çünkü buzdolapları peynirleri güvenli bir şekilde saklamak için yeterli nem oranına sahip değil. Bu nedenle ihtiyacınız olandan fazlasını alırsanız çok hızlı kuruyabilirler. Saklamak içinse streç filmle hava almayacak şekilde sarılmalılar. Ayrıca streç filmlerin de sık sık değiştirilmesi gerekir.

Nemli bez ve şeker

Daha da güzeli, hava almayan bir saklama kabında saklanması. Yağlı kağıt ya da streç filmle sardığınız peynirinizi saklama kabına yerleştirin. Üzerine hafif nemli bir bez örtün ve onun üzerine bir miktar şeker serpiştirin. Şekerin erimesi bezdeki nemin de bittiğini gösterir. Bu durumda aynı işlemi bir kez daha tekrarlayabilirsiniz. Çünkü beyaz peynirler fazla bekledikçe neme ihtiyaç duyarlar. Bu durumda nemlerini kaybetmemelerini sağlamamız gerekir.

Kaşar peynirleri

vakumlanmalı

Kaşar peynirlerinin hava almaması gerekiyor. Bu nedenle çok iyi sarılmasını öneriyorum. Kaşar peynirler için en etkilisi vakumlama yöntemidir. Eğer imkânınız varsa kaşar peynirini küçük kalıplar halinde vakumlayarak gerektiği kadar tüketebilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.