1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. RAMAZANDA MERDİVEN ALTI ÜRETİM UYARISI
RAMAZANDA MERDİVEN ALTI ÜRETİM UYARISI

RAMAZANDA MERDİVEN ALTI ÜRETİM UYARISI

RAMAZANDA MERDİVEN ALTI ÜRETİM UYARISI

A+A-

Ramazan ayına sayılı günler kala tüketicilere, açıkta satılan, etiketsiz, ambalajsız, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri almamaları öneriliyor.

Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ramazan Çelebi, özellikle uygun olmayan teknolojik ve hijyenik koşullarda üretilen ve ''merdiven altı'' diye tabir edilen gıda maddelerinin satışının engellenmesinin halk sağlığı açısından hayati önem taşıdığını vurgulayarak, ''Ramazan öncesi tavan yapan ve sağlık açısından risk oluşturan merdiven altı ürünlere kesinlikle itibar edilmemeli'' dedi.
Çelebi, soğuk zincir kurallarına uygun satışa sunulması gereken gıda maddelerinin, buzdolabında ya da derin dondurucuda uygun saklanma koşullarının sağlandığına dikkat edilmesi gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
''Güvenilir olmayan yerlerden alışveriş yapılmamalı. Görünüş, koku ve tat gibi duyusal özellikleri uygun olmayan gıda maddeleri kesinlikle satın alınmamalı. Meyve ve sebzeler çok iyi yıkanmalı ve temizlenmeli. Besleyici değeri yüksek ancak çabucak bozulabilen süt, et ve et ürünleri ile balık gıda maddeleri güvenilir yerlerden alınmalı. Bu ürünler uygun koşullarda saklanmalı, pişirilmeli ve kısa sürede tüketilmeli. Satın alınmış gıda maddeleri, savurganlığa neden olmayacak şekilde uygun koşullarda saklanıp tüketilmeli.''

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.