1. HABERLER

  2. GÜNCEL HAYAT

  3. Sofralar Bozkır tahiniyle tatlanacak
Sofralar Bozkır tahiniyle tatlanacak

Sofralar Bozkır tahiniyle tatlanacak

.

A+A-

Konya’nın Bozkır ilçesinde üretimi yüzyıllardır devam eden tahin, Türkiye'nin dört bir yanında kahvaltıların vazgeçilmezi haline geldi. Ramazan aylarında doyurucu ve tok tuttuğu için sahur ve iftar sofralarında daha çok tercih edilen, anavatanı Bozkır olan tahin, bu Ramazan'da da sofraları süsleyecek. Diğer üretim merkezlerinden farklı olarak Bozkır'da çifte kavrulan siyah tahin, özel tadı nedeniyle daha çok talep görüyor.

 

Pekmezlisi, köpük helvalısı, helvası ve tahinli pidesi gibi çeşitleri bulunan tahin, Bozkırlılar için önemli bir istihdam kaynağı oluşturuyor. Özellikle Ramazan aylarında üretimin artmasıyla tam vardiyaya geçen üretim tesisleri, işçi sayılarını önemli ölçüde artırıyor.

 

Akdeniz yöresinde yetiştirilen susamlar Bozkır'daki üretim tesislerinde kavrulma işleminden sonra hiçbir katkı maddesi katılmadan tüketiciye sunuluyor. Önceki yıllarda su değirmeni esasına dayanarak Çarşamba Çayı üzerinde yaklaşık 40 tesiste üretilen tahin, şimdi teknolojik tesislerde imal ediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.