Konya Büyükşehir ikinci tamamladı

Konya Büyükşehir ikinci tamamladı
 Muhabir
Konya Büyükşehir Belediyespor, İstanbul’da oynanan final maçında AYOS Antalya’ya 70-56 mağlup oldu. Bu sonuçla sarı-siyahlı ekip, finalist olarak TBL’ye yükseldi

Türkiye Basketbol İkinci Ligi (TB2L) 2023-2024 sezonu play-off final karşılaşmasında AYOS Antalya ile Konya Büyükşehir Belediyespor, İstanbul’da karşılaştı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan müsabakada Akdeniz ekibi güldü. Bu sonuçla Akdeniz ekibi, TB2L’de şampiyonluğa ulaştı.
Konyaspor’u Süper Lig’e çıkaran Engin Gençoğlu yönetiminde 1. Lig’e yükselen AYOS, ilk devreyi de 40-27 önde tamamladı.

Finalist olarak bir üst lige yükselen Büyükşehir Belediyespor’da Oğulcan Metehan Deniz 14 sayı 11 ribaunt, Asım Özberkan 12 sayı, 3 ribaunt, 4 asist, Emre Özkan 11 sayı 5 ribaunt ile oynadı. Ligin çok üstünde bir kadro kuran kırmızı-beyazlı takımda ise Hamit Sezaver 13 sayı 3 ribaunt, Nusret Yıldırım 11 sayı 10 ribaunt, Oğuzhan Kızıl da 10 sayı 16 ribaunt ile oynadı.
Dostluk havasında geçen mücadeleyi Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da izledi.

Şampiyonluğa ulaşan AYOS’a şampiyonluk kupası ve madalyalarını aynı zamanda Konyalı olan Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu sundu.

Final oynama başarısı gösteren Konya Büyükşehir Belediyespor’a ikincilik şilti ve madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Resul Kerse verdi.

TB2L 2023-2024 sezonu karşılaşmaları sonucunda her iki takım da 2024-2025 sezonunda Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.