1. YAZARLAR

  2. Hayriye Eroglu

  3. Süt İçmenin Faydaları
Hayriye Eroglu

Hayriye Eroglu

Yazar
Yazarın Tüm Yazıları >

Süt İçmenin Faydaları

A+A-

Süt içmenin sağlığımız üzerindeki faydaları saymakla bitmiyor. Sütün içeriğinde fosfor ve kalsiyum mineralleri dişlerin güçlenmesini sağlar. Düzenli olarak süt tüketmek dişlerin çürümesine engel olur. Dişlerin çeşitli asitlere maruz kalarak tahrip olması halinde dişlerdeki kalsiyum ve fosfor kaybını önler. İşte süt içmenin sağlığa faydaları...

***

Süt; kalsiyum, protein, fosfor ve magnezyum açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Bu besin değerleri kemiklerin gelişmesi ve sağlıklı bir şekilde büyümesi için hayati bir öneme sahiptir. Düzenli olarak tüketilen az yağlı süt şeker hastalığı riskini azaltır. Süt yine az yağlı olarak tüketilirse kilo vermeye yardımcı olur. Akşam yemeklerinden sonra veya sabah aç karnına içilen süt bağırsakları hareketlerindir ve yağ yakımını hızlandırır. Çoğu diyet listesinin ara öğünlerinde süte yer verilir. Süt kan basıncını düşürür. İçerisinde potasyum sayesinde kan basıncının sağlıklı oranlarda kalmasını sağlar. Bu sayede felç riskini de en aza indirir. Her gün düzenli olarak tüketildiği takdirde kalp sağlığını korur. Süt cilde canlılık katar. İçerisindeki laktik asit cildin pürüzsüz bir yapıya bürünmesine yardımcı olur. Cildi toksinlerden arındırır, nemlendirir. Çocukluk ve ergenlik döneminde vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri barındıran süt, bu dönemlerde uygun miktarlarda düzenli olarak tüketildiği takdirde vücut gelişimine destek olur, boyun uzamasını sağlar.

***

Süt, saçların hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasına olanak tanır. Kalsiyum vb. minerallerin saça aktarılması için önce vücuda dahil edilmesi gerekir. Saçların bu ihtiyacını karşılamak için mucizevi bir ürün olan süt aynı zamanda yıpranmış ve kuru saçları nemlendirir.

Faydası bu kadar çok olmakla beraber, sütün içerisinde çok fazla doymuş yağ mevcuttur. Bu sebepten ötürü çok fazla tüketilmemesi gerekir. Söz konusu asitler çeşitli kalp hastalarını tetikleyebilir. Laktoz duyarlılığı olanlarda sindirim problemleri ortaya çıkabilir. Çok fazla tüketilmesi halinde deride aşırı miktarda yağ üretir bu da akne problemine neden olur.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.