Büyükşehir Konya’nın Ulaşım Altyapısını Güçlendiriyor

Büyükşehir Konya’nın Ulaşım Altyapısını Güçlendiriyor
Başkan Altay, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek için özkaynaklarla temin edilen 181 çevreci otobüsten, alternatif güzergahlara, köprülü kavşaklardan, yeni raylı sistem projelerine kadar önemli adımlar attıklarını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek için yoğun şekilde çalışıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışıyla son 5 yılda önemli ulaşım yatırımlarını hayata geçirerek şehrin ulaşım altyapısını güçlendirdiklerini söyledi.

whatsapp-image-2024-04-29-at-15-04-38-5.jpeg

BÜYÜKŞEHİR OTOBÜS FİLOSU 181 YENİ OTOBÜSLE GÜÇLENDİ

Toplu ulaşımı güçlü olan şehirlerin gelişmişlik ve refah düzeyi yüksek şehirlerden oluştuğuna dikkati çeken Başkan Altay, “Bu kapsamda göreve geldiğimiz günden itibaren en kaliteli ve konforlu otobüsleri şehrimize kazandırmak için çalışıyoruz. Şu ana kadar Büyükşehir Belediyemizin otobüs filosuna öz kaynaklarla 181 otobüsü dahil ettik. Otobüslerimiz, Türkiye’de üretilen yerli ve çevreci otobüslerden oluşuyor. Önümüzdeki süreçte de vatandaşlarımızın daha konforlu ve güvenli şekilde seyahat etmeleri için yeni otobüsleri şehrimize kazandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KONYA YENİ CADDELERLE TANIŞTI

Göreve geldikleri günden itibaren Konya’nın ulaşım altyapını güçlendirmek ve trafiği rahatlatmak için yoğun şekilde çalıştıklarını kaydeden Başkan Altay, bu kapsamda yeni alternatif caddeler açtıklarını ifade Etti. Başkan Altay şöyle devam etti: “Celaleddin Karatay Caddesi, İsmail Ketenci Caddesi, Abdülhamid Han Caddesi, Kazakistan ve Karabağ caddeleri, Necmettin Erbakan Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi’ni tamamlayarak hizmete açtık. Meram Belediyemizle ortaklaşa olarak yürüttüğümüz Küçük Aymanas Caddesi’nde de son aşamaya geldik. Sıcak asfalt serimini tamamlayıp inşallah orayı da en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Konya merkezde yeni ulaşım aksları oluşturmak için çalışmalarımız sürüyor.”

whatsapp-image-2024-04-29-at-15-04-37-2.jpeg

“ŞEHRİMİZE 1,5 MİLYAR LİRA MALİYETLE 4 YENİ KÖPRÜLÜ KAVŞAK KAZANDIRDIK”

Bir taraftan da trafik yoğunluğu olan bölgelerdeki yoğunluğu azaltmak ve sürücülerin konforunu artırmak amacıyla önemli geçiş güzergahlarına köprülü kavşaklar inşa ettiklerini anımsatan Başkan Altay, “Son dönemde; Sedirler Köprülü Kavşağı, İstanbul Yolu Fırat Caddesi Köprülü Kavşağı, Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı ve Taşköprü Altgeçidi’ni şehrimize kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 1,5 milyar lira maliyetle yapımları tamamlanan köprülü kavşakların hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarını yaptı.

whatsapp-image-2024-04-29-at-15-04-38-4.jpeg

KONYA’YA 5 YILDA 105 KİLOMETRE YENİ RAYLI SİSTEM HATTI

Konya tarihinin en önemli ulaşım yatırımlarından birisinin de mevcut raylı sistem ağının büyütülmesini olduğunu aktaran Başkan Altay, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile ortaklaşa hayata geçireceğimiz Konya Raylı Sistem Projeleri’ni geçtiğimiz Şubat ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirmiştik. Bakanlığımızla birlikte 5 yıllık süreçte 105 kilometre yeni raylı sistem hattını Konya’mıza kazandıracağız. Yani mevcut 27 kilometre hattımıza neredeyse 4 kat daha ilave ederek Konya’nın raylı sistem altyapısını Avrupa standartlarına getirmiş olacağız. Yen raylı sistemlerimizin 77.6 kilometresini bakanlığımız, 28.1 kilometresini ise Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız” dedi.

whatsapp-image-2024-04-29-at-15-04-38-3.jpeg

STADYUM-ŞEHİR HASTANESİ TRAMVAY HATTIYLA KONYA'NIN ULAŞIM ALTYAPISI GÜÇLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi olarak yapacakları raylı sistem hatlarına da değinen Başkan Altay, “Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nin Adliye-Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi arasındaki birinci etabını biz gerçekleştirileceğiz. 30 Nisan Salı günü bu etabın temelini atacağız inşallah. 11.2 kilometre uzunluğa ve 13 istasyona sahip olacak projemizle sanayi bölgelerinde çalışan vatandaşlarımız raylı sistemle buluşturmuş olacağız. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçireceğimiz bir diğer raylı sistem yatırımımız ise Barış Caddesi Tramvay Hattımız. 16.9 kilometre uzunluğa sahip olacak Barış Caddesi Tramvay Hattımız da 23 istasyondan oluşacak. Yine yapım çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yürütülen birinci etabı 17,4 kilometreden oluşan Meram Gar ve Lojistik Merkezi birbirine bağlayacak KONYARAY Banliyö Hattı’nda da çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Konyalı hemşehrilerimizin trafik konusunda beklentilerinin yüksek olduğunu biliyoruz. Biz de bu beklentiyi karşılamak için dur durak bilmeden çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha gelişmiş ve refah seviyesi yüksek bir Konya’yı hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi