Altının Kaderini Merkez Bankası Belirleyecek! Yatırımcılar Perşembe Gününe Kilitlendi!

Altının Kaderini Merkez Bankası Belirleyecek! Yatırımcılar Perşembe Gününe Kilitlendi!
 Muhabir
Konyalı uzman isim Mehmet Ali Mayda, perşembe günü Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararına göre altın fiyatlarının netleşeceğini ifade etti. Konya’nın Sesi Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Mayda, güncel altın fiyatları hakkında bilgiler verdi.

Yatırımcıların altına yöneliminin sebeplerini açıklayan Mehmet Ali Mayda, “Orta Doğu‘da yaşananların özellikle Türkiye başta olmak üzere borsa ve piyasalar üzerindeki olumsuz etkisi devam ediyor. Diğer yandan Çin’in Akdeniz’e savaş gemisi göndermesi haberinden sonra uluslararası bir krizin çıkma ihtimaline karşın diğer ülkeler tetikte bekliyor. Bu da yatırımcıları özellikle başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada güvenli liman olan altın ve gümüşe yönlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararının döviz ve altında belirleyici olacağını söyleyen Mayda, “Öte yandan iç piyasada gözler perşembe günü Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararına çevrilmiş vaziyette. Merkez Bankası’nın beklentilerin üzerinde bir faiz arttırması piyasada TL bazında döviz ve altınların aşağı yönlü kısa vadede de olsa düşüş yönlü hareket etmesine yol açacaktır. Ama beklentiler doğrultusunda piyasaların bunu önceden satın aldığını ve bu fiyatların fazla değişmeyeceğini söyleyebiliriz” dedi.

Güncel altın fiyatları hakkında bilgiler veren Mayda, “Son olarak şu anda gram altın bin 850 lira, çeyrek altının fiyatı 3 bin 50 lira, ata cumhuriyet altını 12 bin 400 lira, 22 ayar bilezik ise bin 735 TL’den işlem görüyor” diye konuştu.

Etiketler: Konya, Konya son dakika haberler, Konya hava durumu, son dakika, konyaspor, konya haberler, ilan ver, Konya son dakika, Konya asayiş, Konya emlak, Konya cinayet, Konya trafik kazası, Konyaspor haberleri, Konya döviz, konya piyasası

-Büşra GÜLTAŞ

Kaynak:Konya'nın Sesi