• Haberler
  • Konya Haber
  • Aşır Özcan'dan Konya'ya Çağrı: Gözlerinizi Kapatın, Gerçeği Görün!

Aşır Özcan'dan Konya'ya Çağrı: Gözlerinizi Kapatın, Gerçeği Görün!

Konya'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında önemli bir çağrı yapan Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Aşır Özcan, engelli bireylerin karşılaştığı zorluklara ve duygulara dikkat çekerek toplumu sorumluluk almaya davet etti.Başkan Özcan,

Konya’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında önemli bir çağrı yapan Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Aşır Özcan, engelli bireylerin karşılaştığı zorluklara ve duygulara dikkat çekerek toplumu sorumluluk almaya davet etti. Başkan Özcan, bugünün yalnızca bir hatırlatma olmadığını, aynı zamanda hukuki ve insani bir sorumluluk taşıdığını belirtti. Engelli bireylere yönelik yükümlülüklerin vicdani bir tercih olmadığına dikkat çeken Özcan, “Erişilebilirlik ve eşit hizmete erişim bir lütuf değil, devlete ve topluma verilmiş yerine getirilmesi zorunlu görevlerdir” dedi.

Özcan, Konya sokaklarında kısa süreli bir empati deneyimine çağrı yaparak “Konya’da yürümeye, karşıdan karşıya geçmeye, duraklarda beklemeye çalışın. Yaşadığınız tereddütleri ve belirsizliği hissedin. Herkesin bir saatliğine gözlerini kapatıp şehirde ilerlemeyi denemesini ve engelli vatandaşların her gün yaşadığı bu duyguları hissetmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Farkındalığın empatiyle başladığını ancak asıl değişimin görev bilinciyle mümkün olduğunu dile getiren Özcan, kamu kurumları ve yerel yönetimlerin erişilebilir şehir hedefi doğrultusunda sorumluluklarını gecikmeden yerine getirmesi gerektiğini söyledi. “Gerçek medeniyet, herkes için erişilebilir bir şehirden geçer” diyen Özcan, tüm toplumu engelleri görmek, anlamak ve çözmek için birlikte hareket etmeye davet etti.

Bakmadan Geçme