- Haberler
- Konya Haber
- Bakan Duyurdu! Konya'da seyahat süresi 2 dakikaya indi!
Bakan Duyurdu! Konya'da seyahat süresi 2 dakikaya indi!
Türkiye'nin ulaştırma yatırımları, hem vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırıyor hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.Bu projelerden biri olan Eğiste Hadimi Viyadüğü Konya–Karaman sayesinde yolculuk süresi oldukça azalıyor.
Türkiye’nin ulaştırma yatırımları, hem vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırıyor hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Bu projelerden biri olan Eğiste Hadimi Viyadüğü Konya–Karaman sayesinde yolculuk süresi oldukça azalıyor.
26 Kasım 2022'de hizmete sunulan, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerini hızlı, konforlu ve kesintisiz bağlayan Eğiste Hadimi Viyadüğü, 42 ile 166 m arasında değişen 8 adet orta ve 2 adet kenar ayak üzerinde inşa edilmiş ülkemizin en yüksek ayaklı, en uzun dengeli konsol köprüsü olarak biliniyor. Aynı temele 12,5 metre genişliğinde çift yol platformu olarak oturan ve iki farklı köprü şeklinde projelendirilen viyadük, gidiş-geliş toplam 4 şerit olarak trafiğe hizmet veriyor.
Güzergahta tesis edilen hızlı ve konforlu ulaşım hizmeti ile Konya-Karaman Ayr.-Belören-Hadim Yolu, İç Anadolu'dan Akdeniz'e alternatif geçiş noktası olarak daha çok tercih edilerek, bölge ekonomisinde önemli yer tutan ürünlerin iç ve dış piyasalara kısa sürede taşınması sağlandı. Proje ile mevcut yol 4,4 km kısalırken, ulaşım süresi 56 dakikadan 36 dakikaya indi.
Vadinin iki yakasını bir araya getiren ve Türkiye'nin en yüksek ayaklı viyadüğü hakkında paylaşım yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda
"Konya Eğiste Hadimi Viyadüğü Seyahat süresi 22 dk'dan 2 dk'ya indirdik. Zamandan 198 milyon TL tasarruf sağladık."
sözlerine yer verdi.
????Konya
???? Eğiste Hadimi Viyadüğü
⤵️ Seyahat süresini 22 dk’dan 2 dk’ya indirdik.
⏰ Zamandan 198 milyon TL tasarruf sağladık.
#TürkiyeHızlanıyor
????????
pic.twitter.com/fjAsqgoJXQ
— Abdulkadir URALOĞLU (@a_uraloglu)
October 1, 2025
Bakmadan Geçme
