• Haberler
  • Konya Haber
  • Başkan Azman altın satışı yapılmadığı iddialarını yanıtladı: Gerçeği yansıtmıyor!

Başkan Azman altın satışı yapılmadığı iddialarını yanıtladı: Gerçeği yansıtmıyor!

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Tahir Azman, son günlerde altın piyasasına yönelik ortaya atılan iddialarla ilgili konuştu

Azman, “kuyumcuların altın fiyatlarındaki düşüş nedeniyle satış yapmadığı ve stok yaptığı” yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yapılan açıklamada, altın fiyatlarında yaşanan ani düşüşün ardından vatandaşların özellikle çeyrek altın ve 1 gram altına yoğun ilgi gösterdiği, bu nedenle söz konusu ürünlerin kısa sürede tükendiği ifade edildi. Mevcut durumun stokçuluktan değil, artan talepten kaynaklandığı vurgulandı.

Ayrıca  bazı tedarikçilerin piyasadaki bu yoğunluğu fırsata çevirmek istediği belirtilerek, çeyrek altınların kuyumculara normalin üzerinde fiyatlarla sunulmaya çalışıldığı aktarıldı. Kuyumcu esnafının ise bu duruma tepki göstererek fahiş fiyatlı ürün alımından kaçındığı ve piyasanın dengelenmesini beklediği kaydedildi.

Başkan Azman altın satışı yapılmadığı iddialarına yanıtladı: Gerçeği yansıtmıyor!

Açıklamada, “kuyumcuların fiyatlar yükseldiğinde satış yapacağı” yönündeki iddiaların asılsız olduğu ifade edilerek, bu tür söylemlerin esnafı zan altında bıraktığına dikkat çekildi. Dernek tarafından yapılan değerlendirmede, sürecin yönetiminde vatandaşın korunmasının öncelikli olduğu, fiyatların yapay şekilde yükselmesine karşı durulduğu ve etik ticaret anlayışının sürdürüldüğü belirtildi. Konuya ilişkin olarak Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne de bilgi verildiği ve üretimin artırılması için girişimlerde bulunulduğu ifade edildi. Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği, piyasalarda yaşanan bu durumun geçici olduğunu belirterek, kamuoyunun yanıltıcı bilgilere itibar etmemesini istedi.
 

Bakmadan Geçme