• Haberler
  • Konya Haber
  • Başkan Kavuş, Konya'nın Sesi'ne Suriçi için tarih ve müjdeyi verdi!

Başkan Kavuş, Konya'nın Sesi'ne Suriçi için tarih ve müjdeyi verdi!

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya'nın cazibe merkezi olmaya hazırlanan Suriçi Çarşısı hakkında Konya'nın Sesi'ne özel olarak konuştu. Kavuş, Suriçi'nin tamamen canlanacağı tarihi verirken projeyle ilgili vatandaşların çok sevineceği o detayı açıkladı

Meram’ın kültürel hafızasını ve tarihi mirasını gün yüzüne çıkaran “Suriçi’nin Hikayesi” film galası yoğun katılımla gerçekleştirildi. Geceye damga vuran proje ise bölgenin dönüşümünü konu alan Suriçi çalışmaları oldu. Gala sonrası Konya’nın Sesi’ne özel açıklamalarda bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, projenin sadece fiziki bir dönüşüm olmadığını, aynı zamanda derin bir insan hikâyesi barındırdığını vurguladı. Kavuş, “Duygulu bir gece yaşıyoruz. Bu filmi her izlediğimde aynı hisleri yaşıyorum. Şükran Projesi ve Suriçi çalışmaları bizi hem duygusal hem de kurumsal anlamda olgunlaştırdı” diye konuştu.

Başkan Kavuş, Konya'nın Sesi'ne Suriçi için tarih ve müjdeyi verdi!

“Sokaklarında dolaşırken gurur duyuyoruz”

Projenin arka planında büyük bir emek olduğunu dile getiren Başkan Kavuş, sadece tek bir binanın kamulaştırılması için binlerce resmi yazışma yapıldığına dikkat çekerek, “Binaları inşa etmek kolay, asıl zorluk o süreci hazırlamakta. Adeta iğneyle kuyu kazdık” ifadelerini kullandı. Suriçi’nin her aşamasında büyük bir titizlikle çalışıldığını söyleyen Kavuş, ortaya çıkan eserin kendileri için bir evlat gibi olduğunu belirtti. Kavuş, “Nasıl bir çocuğun büyümesini izlemek keyif verirse, biz de bu süreci aynı şekilde yaşadık. Sokaklarında dolaşırken gurur duyuyoruz” dedi.

Başkan Kavuş, Konya'nın Sesi'ne Suriçi için tarih ve müjdeyi verdi!

Suriçi Çarşısı, akşam da sosyal hayatın devam edeceği bir merkez olacak

Toplam maliyeti 5,5 milyar TL’yi bulan projenin başlangıçta oldukça zor göründüğünü belirten Kavuş, desteklerle sürecin başarıyla yürütüldüğünü ifade etti. Kavuş, projenin tamamlanmasıyla birlikte Suriçi’nin Konya’nın önemli turizm ve cazibe merkezlerinden biri olacağını kaydetti. Suriçi’nin Bedesten’in aksine sadece gündüz değil, gece de yaşayan bir merkez olmasının hedeflendiğini vurgulayan Kavuş, “Akşam namazıyla birlikte kapanan bir çarşı istemiyoruz. İnsanların gece de vakit geçirebileceği, sosyal hayatın devam ettiği bir alan oluşturuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Kavuş, Konya'nın Sesi'ne Suriçi için tarih ve müjdeyi verdi!

Başkan Kavuş, Suriçi Çarşısı için tarih verdi

Bölgede farklı etkinlikler, ışık gösterileri ve sosyal aktiviteler planlandığını belirten Kavuş, Konyalıları ve turistleri buraya çekecek yeni unsurların devreye alınacağını söyledi. Projede sona yaklaşıldığını da açıklayan Kavuş, önümüzdeki ay üçüncü etap için ihaleye çıkılacağını ve bazı alanların satış sürecinin başlayacağını duyurdu. Tamamlanan etapların yıl sonuna kadar dolmasını beklediklerini ifade eden Kavuş, kazı çalışmalarının ise hassasiyetle sürdüğünü belirtti. Kavuş şunları kaydetti: “Önümüzdeki ay için son etapta 3. etapta ihale çıkıyoruz. Bir de bakanımızla beraber açtığımız yerin satışı önümüzdeki ay başlayacak. İnşallah Suriçi’ni önümüzdeki yıl tamamladığımız zaman dönem bitmeden en canlı halini görmüş olacağız. Ama diğer biten etaplarımız bu yıl sonuna doğru dolar diye düşünüyorum. Kazı alanlarının bitmesi için net bir tarih veremiyorum. Çünkü bu tamamen sürprizlerle dolu bir iş. Zarar vermemek adına fırçayla, küçük çapalarla ve bazen de küçük keskilerle çalışıyorlar. Ama tamamlanan kısımların etrafını temizletip aydınlatıp güvenliğiyle beraber yerli yapancı turistlere ve Konyalılara hizmete açılacak.”

Başkan Kavuş, Konya'nın Sesi'ne Suriçi için tarih ve müjdeyi verdi!

Şehrin cazibe merkezi olacak

Arkeolojik alanlarda çalışmaların büyük bir özenle yürütüldüğünü söyleyen Kavuş, “Zarar vermemek için fırça ve küçük aletlerle çalışılıyor. Tamamlanan alanları temizleyip aydınlatarak güvenli şekilde hem Konyalıların hem de yerli-yabancı turistlerin hizmetine sunacağız” dedi. Suriçi Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte Meram’ın tarihi dokusunun yeniden canlanması ve bölgenin şehrin en önemli yaşam ve turizm alanlarından biri haline gelmesi amaçlanıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme