• Haberler
  • Güncel
  • Bayramda Sessiz Tehlikeye Dikkat! Sağlık Bakanlığı Tek Tek Açıkladı

Bayramda Sessiz Tehlikeye Dikkat! Sağlık Bakanlığı Tek Tek Açıkladı

Bakanlık, kurban etlerinin doğru ve hijyenik şekilde saklanmasının halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.Bakanlık tarafından hazırlanan bilgilendirme afişinde, kurban etlerinin güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi için dikkat edilmesi ger

Bakanlık, kurban etlerinin doğru ve hijyenik şekilde saklanmasının halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Bakanlık tarafından hazırlanan bilgilendirme afişinde, kurban etlerinin güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi için dikkat edilmesi gereken adımlar tek tek açıklandı.

Kurban etlerinin kesildikten hemen sonra doğrudan buzdolabına konmaması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, etlerin önce geniş kaplara alınarak buzdolabında

en az 4-5 saat dinlendirilmesini

tavsiye etti.

Haber

Etlerin, birer yemeklik porsiyonlar hâlinde küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşeti ya da yağlı kâğıtla sarılması önerildi. Bu yöntem, hem hijyen hem de kullanım kolaylığı sağlıyor. Etlerin uzun süre saklanması gerekiyorsa, buzluk ya da derin dondurucuda

-18 °C

'de muhafaza edilmesi gerektiği bildirildi. Daha sonra kullanılacak donmuş etlerin ise

+4 °C'de, yani buzdolabı bölümünde yavaş yavaş çözündürülmesi

gerektiği ve bu çözünme sürecinin

48 saati geçmemesi

gerektiği vurgulandı. Bakanlık açıklamasında, vatandaşların hem gıda güvenliğine hem de kendi sağlıklarına özen göstermeleri gerektiği hatırlatıldı.

Kurban etleri nasıl saklanmalıdır?

#SağlıklıBayram

pic.twitter.com/V8UnErxbbV

— T.C. Sağlık Bakanlığı (@saglikbakanligi)

June 6, 2025

Bakmadan Geçme