Bayramda Sessiz Tehlikeye Dikkat! Sağlık Bakanlığı Tek Tek Açıkladı
Bakanlık, kurban etlerinin doğru ve hijyenik şekilde saklanmasının halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.Bakanlık tarafından hazırlanan bilgilendirme afişinde, kurban etlerinin güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi için dikkat edilmesi ger
Bakanlık, kurban etlerinin doğru ve hijyenik şekilde saklanmasının halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Bakanlık tarafından hazırlanan bilgilendirme afişinde, kurban etlerinin güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi için dikkat edilmesi gereken adımlar tek tek açıklandı.
Kurban etlerinin kesildikten hemen sonra doğrudan buzdolabına konmaması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, etlerin önce geniş kaplara alınarak buzdolabında
en az 4-5 saat dinlendirilmesini
tavsiye etti.
Etlerin, birer yemeklik porsiyonlar hâlinde küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşeti ya da yağlı kâğıtla sarılması önerildi. Bu yöntem, hem hijyen hem de kullanım kolaylığı sağlıyor. Etlerin uzun süre saklanması gerekiyorsa, buzluk ya da derin dondurucuda
-18 °C
'de muhafaza edilmesi gerektiği bildirildi. Daha sonra kullanılacak donmuş etlerin ise
+4 °C'de, yani buzdolabı bölümünde yavaş yavaş çözündürülmesi
gerektiği ve bu çözünme sürecinin
48 saati geçmemesi
gerektiği vurgulandı. Bakanlık açıklamasında, vatandaşların hem gıda güvenliğine hem de kendi sağlıklarına özen göstermeleri gerektiği hatırlatıldı.
Kurban etleri nasıl saklanmalıdır?
#SağlıklıBayram
pic.twitter.com/V8UnErxbbV
— T.C. Sağlık Bakanlığı (@saglikbakanligi)
June 6, 2025
Bakmadan Geçme
