Dünya Kupası'nda şölen sürüyor! İngiltere ve Belçika'dan inanılmaz geri dönüş
FIFA 2026 Dünya Kupası'nda son 32 heyecanı hız kesmeden devam ediyor.
FIFA 2026 Dünya Kupası'nda son 32 turunda 3 takım daha adını son 16 takım arasına yazdırdı. İngiltere, Belçika ve ABD son 16'da!
Günün ilk maçında İngiltere Demokratik Kongo ile kozlarını paylaştı. Afrika ekibi maça oldukça hızlı başladı ve 7.dakikada Cipenha'nın golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı bu skorla önde bitirdi. Rakip savunmayı aşmakta oldukça zorlanan İngiltere'nin imdadına golcüsü yetişti. Yıldız forvet Harry Kane 75 ve 86.dakikalarda attığı 2 golle takımına turu getirdi. Maçı 2-1 kazanan İngiltere, Meksika'nın rakibi oldu.
Günün ikinci karşılaşması ise Dünya Kupası tarihinin en ikonik maçlarından birine dönüştü. Belçika ile Senegal Seattle'da karşı karşıya geldi. Senegal 25'te Mouhamadou Diarra ile 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi. Afrika ekibi ikinci yarının ilk bölümünde 51.dakikada İsmaıla Sarr ile aradaki farkı 2'ye çıkarttı. 3 dakika içinde önemli bir geri dönüşe imza atan Belçika 86'da Lukaku, 89'da ise Tielemans'ın attığı gollerle skoru 2-2 yaptı ve 90 dakika böyle bitti. Belçika ikinci uzatma dakikasında 120.dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Tielemans skoru 3-2 yaptı Belçika'ya turu getirdi.
Günü son maçında ise ev sahibi ABD ile Bosna Hersek karşı karşıya geldi. ABD 45'te Balagonve 82'de Tillman'ın golleriyle maçı 2-0 kazandı ve adını son 16'ya yazdırdı. ABD'de 64.dakiakda Balogun doğrudan kırmızı kartla oyundan atıldı. Son 16 turunda Belçika ile ABD karşı karşıya gelecek.
Bakmadan Geçme