Erdoğan Ve Trump Beyaz Saray’da Buluştu! Kritik Gündem Masada

Erdoğan Ve Trump Beyaz Saray’da Buluştu! Kritik Gündem Masada
 İnternet Editörü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile Washington’da Beyaz Saray’da bir araya geldi. Resmi törenle karşılanan Erdoğan, daha sonra Oval Ofis’te Trump ile baş başa görüşmeye geçti.

Görüşmede ticaret, yatırım ve savunma sanayisi başta olmak üzere iki ülke arasındaki iş birliğini geliştirecek konuların ele alınması bekleniyor. Erdoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Sayın Trump’ın birinci ve ikinci döneminde Türkiye-ABD ilişkilerinde farklı bir süreç yaşadık. F-35 ve F-16 meseleleri ile Halkbank davası dahil olmak üzere tüm başlıkları detaylı şekilde görüşeceğimize inanıyorum. Trump ile birlikte bölgedeki sorunları aşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Trump ise Erdoğan’ı Beyaz Saray’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan muazzam bir orduya sahip. Türkiye ile çok şey yapıyoruz, karşılıklı olarak önemli ürün alışverişimiz var” dedi.

ABD Başkanı, “Türkiye’ye yönelik yaptırımların kaldırılması ne zaman olacak?” sorusuna ise, “Bunları konuşacağız” yanıtını verdi. Ayrıca, BM Genel Kurulu kapsamında Erdoğan ve diğer liderlerle Gazze üzerine çok verimli görüşmeler yaptıklarını belirterek, “Sanırım bir anlaşmaya varmak üzereyiz” ifadesini kullandı.

Trump, sosyal medya paylaşımında da, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile her zaman iyi ilişkilerimiz oldu. 25’inde kendisini görmeyi dört gözle bekliyorum” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın ilk döneminde 2019 yılında Beyaz Saray’ı ziyaret etmişti. Bu buluşma, altı yıl aradan sonra iki liderin Beyaz Saray’daki ilk yüz yüze görüşmesi oldu.