İsrail Filistin Savaşı’nda Şok Türk Ölümü!

İsrail Filistin Savaşı’nda Şok Türk Ölümü!
 Muhabir
İsrail ile Hamas arasında devam eden savaşta Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini, bir Türk vatandaşının da kayıp olduğu bildirildi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’nın 7 Ekim Cumartesi günü İsrail’e başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu ve akabinde İsrail’in verdiği cevap ile başlayan savaş altıncı günde de devam ediyor. Gün geçtikçe çatışmalardaki bilanço ağırlaşıyor, sivil ölümler artmaya devam ediyor.

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Medyascope’a konuştu: “IŞİD tarzı çılgınca bir saldırı, hazırlanılacak bir senaryo değil”

BİR TÜRK VATANDAŞI ÖLDÜ

Bu sabah saatlerinde İsrail’in Ankara Büyükelçiliği’nden paylaşılan açıklamada Hamas’ın saldırıları sonucu bir Türk vatandaşının öldüğü ve bir Türk vatandaşının da kaybolduğu belirtildi.

BÜYÜKELÇİLİĞİN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

“İsrail Büyükelçiliği’nin İsrail Hükümeti Basın Ofisi’nden aldığı, Türkiye tarafından teyit edilmemiş bilgilere göre, Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği terör saldırısında bir Türk vatandaşı hayatını kaybetmiş, bir Türk vatandaşından da haber alınamamaktadır.”

Anadolu Ajansı’nın geçtiği habere göre diplomatik kaynaklar, çifte vatandaşlığı bulunan bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini doğruladı.

Büyükelçilik, bu bilgi notunun yanı sıra saldırılarda ölen ve kaybolan diğer ülke vatandaşlarına dair de bir fotoğraf paylaştı: