MasterChef lazanya tarifi. Lazanya nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MasterChef lazanya tarifi. Lazanya nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MasterChef lazanya tarif izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Ev yapımı lazanya nasıl yapılır? İşte, lezzetli lazanya tarifi ve malzemeleri...

İtalya asıllı bir yemek olan lazanyanın seveni ülkemizde de oldukça fazla. Market raflarında hazır halde satılan lazanyayı farklı soslar ve baharatlarla yapabilirsiniz. Rendelenmiş kaşar ya da değişik peynir çeşitleri kullanarak da lazanya hazırlayabilirsiniz.

TV8 ekranlarında yayınlanan ve jüri koltuğunda Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu'nun olduğu MasterChef All Star yarışmasında bu akşam lazanya yapılıyor. Konuyla ilgili merak edilen: "Lazanya nasıl yapılır? Lazanya tarifi nedir?"

LAZANYA MALZEMELERİ NELERDİR?

1 paket lazanya (haşlanmayan çeşidi)

400 gram kıyma, 2 adet soğan

1 adet havuç, 4-5 adet sarmısak

4 adet domates, zeytinyağı

Tuz ve karabiber, çok az şeker

BEŞAMEL SOS İÇİN:

2 çorba kaşığı tereyağı

2 -3 çorba kaşığı un, yarım litre süt

Yarım su bardağı rendelenmiş

Kaşar peyniri, tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Kıyma yağ ile suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Üzerine yemeklik doğranan soğanlar eklenir.
Soğanlar da kavrulunca salça dahil edilerek kavurmaya devam edilir.
İnce kıyılmış sarımsak, doğranmış biber, rendelenmiş havuç ve küp küp doğranmış domatesler de eklenerek pişirilmeye bırakılır.

Son olarak tuz, karabiber ve yarım su bardağı sıcak su eklenerek 5 dakika daha pişirilir. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağı eritilir, un ise kokusu çıkana kadar kavrulur. Hemen sonra üzerine süt, karabiber ve tuz eklenerek ocaktan alınır. Fırın kabı ayçiçek yağı ile yağlanır. Lazanya yaprakları tek yaprak halinde dizilir ve üzerine beşamel sos sürülür. Sosun üzerine kıymalı harç eklenir, üzerine kaşar peyniri rendelenir. Bu işlem dizilen tüm lazanya yapraklarına tekrarlanır. Kalan beşamel sos lazanyanın üzerine dökülür ve tekrar kaşar peyniri rendelenir. 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir.