MasterChef trileçe tarifi! Trileçe Nasıl yapılır?
19 Ekim MasterChef yarışmasında birbirinden lezzetli tatlılar denenecek. Trileçe tatlısı sütle yapılan şerbetli hafif bir tatlıdır. Yapımı çok basit, tadı ise çok lezzetlidir. Ana vatanı Meksika ve Güney Amerika olarak bilinen trileçe, genellikle karamel sosla birlikte sunulur.
TRİLEÇE TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Sütlü sosu için;
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 200 g sıvı krema
- Karamel sosu için;
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 g sıvı krema
- Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
TARİF
Derin bir kase içinde yumurta ile şekeri mikserle iyice çırpın. Şekerler eriyene ve karışımın rengi açılıp krema kıvamına gelen kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra yağı yavaşça ekleyip tekrar çırpın. Bu karışım içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.
İyice harmanlandığında yağlanmış fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürüp 20-25 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testini kullanabilirsiniz. Keke batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Kekin biraz ilk sıcaklığının çıkması için kenarda bekletin. Sütlü şerbeti için; inek sütü, manda sütü ve keçi sütünü tencereye alın. Şekerini de ekleyip eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve ılımaya bırakın. Eğer bu üç sütü bulamıyorsanız inek sütü ve krema ile aynı işlemi yapabilirsiniz.
Keki ılıkken dilimleyip kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün.
Bu şekilde biraz buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.
Daha sonra şerbeti tamamen çektiğinde üzerine hazır karamel sosu güzelce yayın ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.