- Haberler
- Güncel
- Kış Geldi, Hastalıklar Başladı! Uzmanı Bağışıklığı Güçlendirecek Besinleri Açıkladı!
Kış Geldi, Hastalıklar Başladı! Uzmanı Bağışıklığı Güçlendirecek Besinleri Açıkladı!
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hastalıkların artmaya başladığını belirten Diyetisyen Fatma Nur Bozdağ, bağışıklık sistemini güçlü tutmak için doğru beslenmenin önemine dikkat çekti.Bozdağ, kış aylarında özellikle mevsim sebze ve meyvelerinin tercih ed
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hastalıkların artmaya başladığını belirten Diyetisyen Fatma Nur Bozdağ, bağışıklık sistemini güçlü tutmak için doğru beslenmenin önemine dikkat çekti.
Bozdağ, kış aylarında özellikle mevsim sebze ve meyvelerinin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Genellikle kış aylarında mevsim meyve ve sebzelerini tüketmeliyiz. Ayrıca bağırsak sağlığımız için fermente ürünler kullanmak oldukça önemli” şeklinde konuştu.
Kış döneminde bağışıklığı destekleyecek üç temel besine de değinen Bozdağ, “İlk olarak turunçgiller C vitamini bakımından zengin oldukları için tercih edilmeli. İkinci olarak yoğurt ve kefir gibi fermente ürünler, bağırsak sağlığını destekler. Üçüncü sırada ise koyu yeşil yapraklı sebzeler var; çünkü bu sebzeler vitamin ve mineral bakımından oldukça güçlü” ifadelerini kullandı.
KIŞIN DA SU TÜKETİLMELİ
Kışın su tüketiminin genellikle azaldığını hatırlatan Bozdağ, “Yaz aylarında su içmeyi daha kolay hatırlıyoruz, ancak vücudumuzun suya olan ihtiyacı kışın da aynı. Bu nedenle su içimini mutlaka arttırmamız gerekiyor” diye konuştu.
Diyetisyen Bozdağ, kışın günlük beslenme düzeninde küçük değişikliklerle bağışıklığın güçlenebileceğini belirterek, “Akşam yemeklerinde bol yeşil yapraklı sebzelerle hazırlanan sulu yemekler tercih edilebilir. Ayrıca sofralardan çorba eksik edilmemeli ve gün içinde yeterli su tüketimi sağlanmalı” önerisinde bulundu.
Bozdağ, doğru beslenme alışkanlıklarının yalnızca kış hastalıklarından korunmak için değil, genel yaşam kalitesi için de büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hastalıkların artmaya başladığını belirten Diyetisyen Fatma Nur Bozdağ, bağışıklık sistemini güçlü tutmak için doğru beslenmenin önemine dikkat çekti. Ayrıca Bozdağ, kışın su tüketiminin yaz mevsimine göre azaldığını söyleyerek, “Ancak…
pic.twitter.com/4IzniEZqdI
— Konya'nın Sesi (@konyanin_sesi)
October 24, 2025
Bakmadan Geçme


