Konya'da öğrencilerin gıda güvenliği için sahadalar!

Konya'da öğrencilerin sağlığı için okullardaki kantinler ve esnaflar sıkı takibe alındı

Konya'da öğrencilerin gıda güvenliği için sahadaki çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla ilçe genelindeki okullarda kantin denetimlerine aralıksız devam ediyor. Kantinlerde satılan ürünlerin hijyenik şartlarda hazırlanması, saklanması ve satışa sunulması denetlenirken son kullanma tarihleri de titizlikle inceleniyor. Denetimler okul çevrelerindeki esnafları da kapsarken seyyarlar için de önlemler alınıyor.

Konya'da öğrencilerin gıda güvenliği için sahadalar!

Öğrenciler için sıkı denetim

Eğitimleri devam eden çocuk ve gençlerin sağlıklarını olumsuz yönde etkileyecek satış yapan, kanun ve yönetmeliklerde ifade edilen şartları yerine getirmeyen kantin işletmelerine, yasa çerçevesinde belirlenen yaptırımlar uygulanıyor. Zabıta ekipleri, öte yandan okul çevresinde de öğrencilerin sağlığını tehlikeye düşürebilecek satış yapan esnaflara yönelik denetimlerini de sıklaştırdı. Bu kapsamda eğitim kurumları çevresinde bulunan, bakkal, büfe, fırınlar başta olmak üzere öğrencilere yönelik satış yapan iş yerlerinde de denetimleri gerçekleştiren Meram Zabıtası, okul çevrelerinde satış yapan seyyarlar için de önlemler alıyor.

Konya'da öğrencilerin gıda güvenliği için sahadalar!

"Sağlıklı nesillerin yetişmesi için üzerimize düşen her görevi titizlikle yapmaya devam edeceğiz"

Çocukların ve gençlerin, sağlıkları ve güvenliği adına her eğitim dönemi süresince gerçekleştirdikleri sıkı ve titiz çalışmayı yeni eğitim öğretim yılında da sürdürdüklerini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, öğrencilerin sağlığını korumak, onların sağlıklı koşullarda eğitimlerine devam etmelerini sağlamak amacıyla daima sahada olduklarının altını çizdi. Bu amaçla zabıta ekiplerinin, okul kantinlerinin ve okul çevresindeki esnafların temizlik şartlarını, ürün fiyat etiketlerini, gıda ürünlerinin son kullanım tarihlerini, hijyen sertifikalarını, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarını kontrol ettiğini ifade eden Başkan Kavuş, “Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği bizim için her şeyden önemli. Onların daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak amacıyla denetimler eğitim yılı boyunca aralıksız devam edecek. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için üzerimize düşen her görevi titizlikle yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.  

Bakmadan Geçme