- Haberler
- Konya Haber
- Konya'da tramvay seferlerini durduran kaza! Otomobili yerinden oynatamadılar
Konya'da tramvay seferlerini durduran kaza! Otomobili yerinden oynatamadılar
Konya'da iki aracın karıştığı kaza sonrası tramvay hattına savrulan otomobil, arıza nedeniyle hareket ettirilemeyince ekipleri uğraştırdı.
Konya’nın Selçuklu ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu tramvay hattına giren otomobil, seferlerin bir süre durmasına neden oldu. Çalışmadığı belirtilen otomobil, normal çekiciyle hareket ettirilemeyince özel çekiciyle kaldırıldı.
Kaza, sabah saatlerinde Feritpaşa Mahallesi Nalçacı Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 42 BHA 014 plakalı Mercedes marka otomobil ile 42 BM 330 plakalı ticari araç çarpıştı.
Çarpışmanın etkisiyle Mercedes marka otomobil tramvay hattına girdi. Kendini kilitlediği ve çalışmadığı belirtilen otomobil nedeniyle tramvay seferleri bir süre durduruldu.
İhbar üzerine bölgeye trafik ekipleri sevk edildi. Ekipler çevrede güvenlik önlemi alırken, otomobilin kaldırılması için çekici çağrıldı.

Vatandaşlar ve trafik polisleri de seferber oldu
Olay yerine gelen çekiciyle otomobili kaldırmak için çalışma başlatıldı. Ancak araç hareket ettirilemeyince vatandaşlar ve trafik polisleri de otomobili çekiciye doğru itmeye çalıştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen otomobil yerinden oynatılamadı.
Bunun üzerine halk arasında “ahtapot çekici” olarak bilinen, aracı havaya kaldırabilen özel çekici çağrıldı. Olay yerine gelen çekici, otomobili kaldırarak kendi platformunun üzerine aldı.
Otomobilin tramvay hattından kaldırılmasıyla birlikte bölgede ulaşım normale döndü. Tramvay seferleri yeniden başlatılırken, cadde üzerindeki trafik akışı da normale döndü.
Bakmadan Geçme