Büyükşehir duyurdu! Bilgehanelerde yeni dönem kayıtları başlıyor!

Büyükşehir duyurdu! Bilgehanelerde yeni dönem kayıtları başlıyor!
 İnternet Editörü
Konya’da çocukların merakla beklediği Bilgehanelerde yeni dönem başlıyor. Detaylar haberimizde…

Konya Bilgehane yeni dönem yeni kayıtları ne zaman başlayacak merak ediliyordu. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından müjde geldi. Kayıt tarihleri açıklandı.

YAZ DÖNEMİ BAŞLIYOR

20 branşı, 400’e yakın eğitmeni ve farklı etkinlikleri ile her dönem çocuklar tarafından severek takip edilen bilgehanelerde yaz dönemi başlıyor.

BAŞVURU TARİHLERİ 3-9 HAZİRAN

Eğitimlerin ücretsiz olarak verildiği Bilgehanelerde yeni dönem başvuru tarihleri 3-9 Haziran olarak açıklandı.

HEM DERS HEM EĞLENCE

2015 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin çocuklarının çok yönlü gelişimlerine katkı sunacak çalışmalar yürütmek amacıyla hizmete açılan Bilgehanelerde Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak ders destek programları dâhilinde Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersleri veriliyor.

Ayrıca ders destek programlarına ek olarak çeşitli atölye ve etkinlikler de yer alıyor. Ayrıca zaman zaman kültürel geziler, kamplar, doğa yürüyüşleri ve yarışmalar da gerçekleştiriliyor.

KAYDOLMAK İÇİN YAŞ ARALIĞI NEDİR?

Bilgehanelere kaydolmak için öğrenciler arasında en küçük 4. sınıfa geçmiş olma, en büyük ise 8. sınıfa geçmiş olma şartı aranıyor. 4. sınıftan itibaren 8. sınıfa kadar olan çocuklar Bilgehanelere kaydettirilebiliyor.

Kayıtlar, ilan edilen kayıt döneminde bilgehane.konya.bel.tr adresi üzerinden gerçekleştiriliyor.

531311fcf655858e3a0140d8cd54c528.jpg

Kaynak:Konya'nın Sesi