Gençler Filistin İçin Çalıştı

Gençler Filistin İçin Çalıştı
Necmettin Erbakan Üniversitesi Vakfı İnsan Topluluğu ile Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şubesi'nin ortaklaşa organize ettiği "Filistin Gençlik Çalıştayı" sona erdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Vakfı İnsan Topluluğu ile Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şubesi'nin ortaklaşa organize ettiği "Filistin Gençlik Çalıştayı" sona erdi. 18-19 Mayıs tarihleri arasında Hadim’de gerçekleştiren çalıştay kampında çoğunluğunu hukuk öğrencilerinin oluşturduğu katılımcılar Filistin meselesini 4 ana başlık altında ele aldılar. Hamas'ın hukuki kimliği, Savaş Hukuku, Soykırım Suçu, Dinler Tarihinde Kudüs, konuları üzerine yoğunlaşılan çalıştayın sonuç bildirgesi düzenlenen toplantıda Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak okundu. Sonuç bildirgesinin kamuoyuna duyurulduğu toplantıya HUDER kurucu başkanı 26 ve 27. dönem Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve HUDER Konya Şube Başkanı Levent Babacan katıldı. Öncelikle çalıştayın büyük hukukçu Hazreti Hadimi'nin memleketinde yapılmasının çalıştaya ayrı bir anlam katığının altını çizen Ahmet Sorgun bütün dünyanın kulaklarının sağır gözlerinin kör olduğu Filistin için yapılan gençlik çalıştayının farkındalık oluşturması anlamında çok değerli olduğunu ifade etti.

huder.jpeg

Filistin meselesinin Filistinlilerin Gazzelilerin değil insanlığın meselesi olduğunun altını çizen Sorgun, “Böyle önemli bir konuyu elen alan geçlerin bu çalışması bizleri Filistin adına Gazze adına ülkemiz adına ve insanlık adına bizleri umutlandırdı. Aslında 8 aydır katledilen Filistin değil, insanlık onuru ve insanlığın geleceği katlediliyor” diye konuştu. Programın organize edilmesinde katkısı olan Huder'e NEÜ Vakıf ve insan topluluğa teşekkür eden Sorgun programa ev sahipliği yapan Hadim Belediye Başkanı Mehmet Çetiner'i de kutladı. Filistin Meselesinin ele alındığı kampın önemine değinen HUDER Konya Şube Başkanı Levent Babacan ise, "Yapılan bu çalıştay aslında bir örnek teşkil ediyor. Konya’da böyle bir çalışma daha önce henüz yapılmadı. Bu çalışmanın uluslararası statüde bir çalışmaya dönüştürülmesi için çalışmalarımız devam edecektir. Çalışmanın içinde yer alan genç kardeşlerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür diyorum” dedi.

whatsapp-image-2024-05-20-at-15-38-26.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi