Konya Filistin için kenetlendi!

Konya Filistin için kenetlendi!
Konya Filistin'e destek olmak için adeta kenetlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından Mevlana Meydanı'nda Filistin'e destek programı düzenlendi.

Cuma namazının ardından Konya'daki Mevlana Meydanı'nda ellerinde bayrak ve pankartlarla Filistin'e destek için toplananlar, İsrail'in Gazze şeridine yönelik saldırılarını protesto etti.

Kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, İsrail'i lanetlediklerini söyledi. Konuşmanın ardından cemaat, hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Programa; AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan, İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) ve İnsan Vakfı Konya Başkanı Mustafa Ekrem Doğan, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara ve İnsan Vakfı Konya Başkanı Mustafa Ekrem Doğan programda birer konuşma yaptı. Konyalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Filistin’e destek sloganları atıldı. •Büşra Gültaş

Kaynak:Konya'nın Sesi