Konya’da Engelli Çalışana Tuvalet Görevi Verilmişti! Yeni Gelişme Yaşandı!

Konya’da Engelli Çalışana Tuvalet Görevi Verilmişti! Yeni Gelişme Yaşandı!
 İnternet Editörü
Konya Milletvekili Mehmet Baykan tarafından gündeme getirilen Konya’nın Emirgazi ilçesinde Yeniden Refah Partili belediyenin engelli personeli tuvalet önünde görevlendirmesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İşte detaylar…

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan Yeniden Refah Partili Emirgazi Belediyesi’nin engelli Nizam Batmaz adlı vatandaşı tuvalet önündeki masada görevlendirmesini meclis gündemine taşımıştı.

FEN İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NDA BÜRO PERSONELİYKEN TUVALET GÖREVLİSİ YAPILDI

Baykan mecliste şu ifadeleri kullanmıştı: “Seçim bölgem Konya’da muhalefet partileri tarafından yönetilmeye başlanan belediyelerden mobbing ve işten çıkarmalarla ilgili birçok şikayet gelmeye başladı. Daha bugün gelen bir bilgi pes dedirtecek cinsten. Konya’da bir belediyemizde yüzde 54 engelli bir personelin görevi Fen İşleri Başkanlığı’nda büro personeli olmasına rağmen, bir parkta bulunan tuvaletin önüne konulan bir masaya oturtulması ve yeni görev yeri olarak bildirilmesi, hangi vicdanın eseri, hangi belediyecilik anlayışının tezahürüdür.

İlgili personelin engelli olması nedeniyle, şimdilik buradan kişi ve belediye ismi vermiyorum. Milletvekili arkadaşlarımdan belediyelerinde yapılan bu tarz uygulamaları takip etmeleri ve böyle vicdansız durumlara müsaade etmemelerini temenni ediyorum. İnsanların işi ekmeği ve kişilik hakları ile uğraşmaya devam ederlerse, bizlerde bunları söylemekten haklarını savunmaktan geri durmayacağız. Yönetimine geldiğiniz belediyelerde işiniz engelli personelle uğraşmak mıdır?”

İNCELEME BAŞLATILDI

Konu ile alakalı bugün yeni gelişmelerin yaşandığını meclisten duyuran Milletvekili Baykan, “Gündeme getirdiğimiz mobbing olayında mağdur olan engelli vatandaşımızı önce eski görev yerine çeken belediye başkanının bugün yine aynı noktaya gönderdiği bilgisi geldi. İlçe kaymakamlığının soruşturma açtığını öğrendim. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun inceleme başlattığı bilgisi geldi. Kendisi bilir devlet eninde sonunda mağdur olanın mağduriyetini giderir. Ha Ak Partili belediyelerde de şikayetler var diyenler; buyurun somut olaylar varsa bilgi verin ilgilenelim. Ama şu işe bir müdahale edin de engelli kardeşimize uygulanan eziyeti bitirin” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GÖREVLENDİRMEYİ KABUL ETTİ

Baykan’ın açıklamasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Emirgazi Belediye Başkanı Mesut Mercan ise şunları söyledi: “Birkaç gündür şahsımı konu alan gerçekleri yansıtmayan sosyal medya paylaşımları ve bazı basın kuruluşları tarafından haberler yapılmaktadır. Bu haberlerde bir belediyemiz şirket personeline mobbing uyguladığım iddia edilerek şahsım ve kurumum zan altında bırakılmaya çalışılmıştır. Belediyemiz bünyesindeki Personel Ltd Şti. nde çalışan engelli bir personelin umuma ait wc’de görevlendirildiği doğrudur.

Önceden burada çalışan personelimiz de engelli bir bireydi, bu kardeşimiz emekli olduktan sonra burada mutlaka bir personelin görev alması gerekliydi. Haberlere konu olan personelin sahada temizlik işleri, park-bahçeler, fen işleri gibi sürekli efor sarf etmeyi gerektiren işlerde çalıştırılması mümkün değildir. Ben de bir engelli kardeşiyim, engellilik konusunda farkındalık düzeyi yüksek ve her zaman engellileri desteklemek gayretinde olan bir bireyim. Gerçeklerin çarpıtılarak verildiği bu paylaşım ve haberlere itibar edilmemelidir.”

Kaynak:Konya'nın Sesi