Makine sektörünün liderleri MAKTEK Konya’da buluştu!

Makine sektörünün liderleri MAKTEK Konya’da buluştu!
 Muhabir
MAKTEK Konya Fuarı önceki gün ziyarete açıldı. 17 ülkeden 322 firmanın katıldığı MAKTEK Konya Fuarı, Tüyap Konya Fuar Merkezi’nde 14 Ekim’e kadar açık kalacak. MAKTEK Fuarı’nda katılımcı firmalar görüşlerini Konya’nın Sesi Gazetesi’ne aktardı.

MAKTEK Konya Fuarı önceki gün ziyarete açıldı. 17 ülkeden 322 firmanın katıldığı MAKTEK Konya Fuarı, Tüyap Konya Fuar Merkezi’nde 14 Ekim’e kadar açık kalacak. MAKTEK Fuarı’nda katılımcı firmalar görüşlerini Konya’nın Sesi Gazetesi’ne aktardı.

‘FUAR BEKLENTİLERİMİZİ KARŞILIYOR’

Koyuncu Takım Tezgahları Genel Müdürü Himmet Koyuncu, “Geçen yıl fuar beklentimizi karşıladı bu senede aynı olacağını düşünüyorum. Bankaların kredileri kapatmasıyla piyasada durgunluk oluştu ancak piyasanın gerçek rayiç bedelinin oturmasına da sebep oldu. Bundan sonra ki yıllarda insanların özsermayeye dönüp piyasayı dengeli tutması ile daha faydalı olacağını düşünüyorum. Firmaların özsermaye ile hareket etmesi piyasayı rahatlatacaktır.”

ALİ ÜMİT: ENFLASYON MAKİNE SEKTÖRÜNÜ ETKİLEMEDİ

Meta Cnc Genel Müdür Ali Ümit “Konya fuarı için ziyaretçi katılımının bu sene daha fazla olacağını düşünüyorum. Daha önceleri aynı yıl içerisinde hem İstanbul’da hem de Konya’da fuar olması Konya ilini biraz daha geri planda bırakıyordu ancak bu sene sadece MAKTEK Konya’nın olması şehir dışından ziyaretçi sayısının yoğunluğunu etkiledi. Şu an için Konya Makine fuarının hakettiği yerini bulduğunu düşünüyorum. Fuar bizim için verimli geçti. Beklentilerimizi karşıladı fuar geri dönüşlerini de alacağımızı düşünüyoruz. 2023 yılı da bizim için çok iyiydi ülkede enflasyon olsa da sanayide yavaşlama olmadı bizim işimizde de gerileme olmadı. 2024’ü de bu seviyelerde geçireceğimizi düşünüyoruz.”

‘YERLİ FİRMALAR DESTEKLENMELİ’

Mvd Makine Yurt içi Satış Müdürü Oğuz Aksungur, “Bizim için fuar güzel geçiyor, Konya bizim kalemiz. Yurtdışı fuarları gibi değil tabiki ama Fuara rakip firmaların katılmaması da bizim için bir avantaj sağladı. Şirket olarak 2022 yılı iyi geçti 2023 için de daha verimli geçti diyebiliriz. Makinaları daha iyi tanıtma fırsatımız oldu ve yeni Müşteri portföyü elde ettik. Gelen Misafirlerimiz yurt içinden olduğu için beklentimiz yüksek. Yurt dışından da gelen ziyaretçilerimizde oldu Meksika, Afrika ve Arap ülkelerinden misafirlerimiz geldi. İnşaat sektörünün tekrar canlanması Makinalara olan talebi artırdı bu da bizim daha iyi satışlarımızı gerçekleştirmemize sebep oldu” diye konuştu.

‘2023 MAKTEK KONYA FUARINDAN BEKLENTİMİZ YÜKSEK’

Azm Rulman Yurtiçi satış Mudürü Hakkı Azman, “2023 Fuarından beklentimiz oldukça yüksek ziyaretçi sayısı çok. Yurtdışından gelen müşterilerimiz de oldu. Özellikle Endonezya ve Orta Asya. İnsanlar yeni tedarikçi yeni firmalar bulmaya yöneldi. Bu sene İstanbul MAKTEK’in iptal edilmesi fuara katılım sayısını arttırdı. Geçen sene 3 hol olan fuar bu sene 4 holle arttı. Azm Rulman olarak bizim içinde 2023 yılının son iki ayına kadar verimli geçti. 2024 Nisan ayına kadar siparişlerimiz var. Bunlar önceden alınan siparişler. Azm Rulman ve Özteknik olarak Türkiye’nin 81 iline hizmet ediyoruz. 17 Ülkeye İhracatımız var” ifadelerini kullandı.

HÜRSAN İHRACATINI YÜZDE 70 ORANINA ÇIKARDI

Hürsan Hidrolik Pres Yurt içi Satış Müdürü Onur Atay, “Firmamız için fuarda bu sene yurt dışı ziyaretçileri daha az oldu yurt içi katılım daha iyidi. Geçen yılki fuara göre bu sene fuar daha iyi geçti. Fuarda yoğun ziyaretçi bekliyoruz ama fuar tanıtımının zayıf olduğunu düşünüyoruz. Şirket olarak bu sene gayet verimli bir yıl oldu. Piyasaların vermiş olduğu dezavantajlar bankaların müşterilerimize kredilerini açmaması leasingleri kapatması da tabi dezavantaj bir durum oldu ama buna rağmen yoğun tempo çalışıyoruz herhangi bir aksaklık yok. Yurt dışı tarafından daha hareketliydik. Yüzde 70 ihracatımız mevcut” dedi.

NOVA, YCM MARKASINI BÜYÜTECEK

Nova CNC Teknolojileri Genel Müdürü Hüdaverdi Turgut, “YCM markasını daha iyi tanıtabilmek için fuara katılım sağladık. Ulaşamadığımız müşterilerin buraya gelmesini sağlayarak yeni müşteri potansiyelini hedeflemek ve bayi satışlarını arttırmak. Nova Cnc olarak Almanya’dan 2. El makine alımı yaparak satışını gerçekleştiriyoruz. Fuarda müşteri portföyünü arttırmayı hedefliyoruz. Geçen yıl fuarı çok iyi geçirdik bu senede öyle olmasını umut ediyoruz. Beklentimizi karşılayacağını düşünüyoruz. Şirket olarak 2023 yılının ilk dönemlerini daha durağan geçirdik ama Ağustos itibariyle satışlarımız çok iyi gitmeye başladı. Bu seneyi de çok iyi kapatacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

ELMALI 2024’E GÜÇLÜ HAZIRLANIYOR

Elmalı Makina Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Elmalı “Maktek fuarından beklentilerimiz yüksek. Yurt içi ve yurtdışından müşterilerimizi ağırladık. Her yıl bir önceki yıla göre satışlarımızı artırarak devam ediyoruz. Şirket olarak 2023 yılını daha iyi geçirdik, ihracat sayımızı artırdık. 2024 için de daha verimli bir yıl olacağını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ERMAKSAN’IN ÜRÜNLERİ İLGİ ODAĞI OLDU

Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan, MAKTEK Konya’nın önemine dikkat çekerek, “Konya bizim için büyük Pazar. Konya fuarı da önemli bir etkinlik. İlk ve ikinci gün ilgiden memnunuz. Yabancı ziyaretçi sayısı tatmin ediyor. Beklentimiz yerli makinelerin kullanımının desteklenmesi. Devletimizin de bu noktada yönlendirme ve teşvikler yapması. Biz üretim gücümüze güveniyoruz. Dünyada ve ülkemizdeki kullanıcılarımızı hiç mahcup etmedik” diye konuştu.

-İbrahim ÇİÇEKCİ

Kaynak:Konya'nın Sesi