Teknoloji meraklısı çocuklar müjde! Bilim Konya’da kayıtlar başlıyor

Teknoloji meraklısı çocuklar müjde! Bilim Konya’da kayıtlar başlıyor
 İnternet Editörü
Bilim ve teknoloji alanında Konyalı çocukların gelişimini destekleyen T3 Vakfı ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Bilim Konya Yaz Okulu başlıyor. Peki, kayıtlar nasıl yapılacak? İşte detaylar…

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3) işbirliği ile düzenlenen Bilim Konya Yaz Okulu’na kayıtlar başlıyor.

Ücretsiz olarak yapılacak eğitimler ortaokul öğrencilerine yönelik olacak.

KAYITLAR NE ZAMAN?

Uzman eğitmen kadrosu ile Milli Teknoloji Hamlesini geliştirecek nesillerin yetiştirilmesi amacıyla kurulan Bilim Konya’da yaz okulunun kayıtları 26 Mayıs-31 Mayıs arasında yapılacak.

KAYITLAR NASIL YAPILACAK?

Kontenjanın 96 kişi olarak belirlendiği yaz okulu için kayıt formu Bilim Konya web sitesinde yer alan ‘Eğitime Katıl’ butonu üzerinden ilgili form aracılığı ile yapılacak. Form 26 Mayıs Pazar günü aktif hale gelecek.

Başvuran öğrenciler ilk olarak Bilim Konya tarafından yapılacak olan Yazılı Sınava katılacak. Kontenjanın 3 katı öğrenci Yetenek Sınavına girmeye hak kazanacak. Yetenek Sınavında da başarılı olan öğrenciler asil olarak Bilim Konya Yaz Döneminde eğitim alacak.

Yaz Dönemi Teknoloji eğitimleri 7 hafta sürecek.

HANGİ EĞİTİMLER VERİLECEK?

Yaz okulunda, yazılım, mekanik, elektrik ve elektronik olmak üzere 3 temel alan üzerinde uygulamalı teknoloji eğitimleri verilecek.

Kaynak:Konya'nın Sesi