Vücut Direnciniz Artacak, Hastalıklar Sizi Teğet Geçecek! İşte O Çay...

Vücut Direnciniz Artacak, Hastalıklar Sizi Teğet Geçecek! İşte O Çay...
 Muhabir
Kış aylarında bağışıklığını güçlendirmek ve bitkilerin faydalarından destek almak isteyen vatandaşlar kış çayı karışımını tercih ediyor. Konya esnaflarından Şifahan Şifalı Bitkiler işletmecisi Hüseyin Semiz, kış çayı faydalarını Konya’nın Sesi’ne anlattı.

Lise çağlarında eczanede çalışmaya başlayarak sağlık sektörüne atıldığını söyleyen Şifahan Şifalı Bitkiler işletmecisi Hüseyin Semiz, bu işin eğitimini aldığını belirterek, “Küçük yaşlarda eczanede çalışmaya başladım, liseyi açıktan bitirerek Selçuk Üniversitesi Alternatif Tıp Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümünü kazandım. Bitkiler üzerinde yoğunlaştım. 2021 Eylül ayından beri de Şifahan Şifalı Bitkiler ve Baharat’ın işletmeciliğini yapıyorum” dedi.

YÖRESEL ÜRÜNLERİ MÜŞTERİLERİMİZE SUNUYORUZ

Çeşitli doğal ürünlerin satışını yaptıklarını belirten Semiz, “Yöresel baharatlar, salça helal sertifikalı ve tamamen orijinal olarak Hatay, Maraş, Antep yörelerinden geliyor. Haricinde zeytinyağı Balıkesir Ayvalık’tan yüzde yüz safi soğuk sıkım olarak geliyor. Mevsimine sezonuna göre yöresel ürünler bulunuyor. Kışın tahin, pekmez kış çayları aktif olarak satılıyor. Kışın kış çayının alıcısı eksik olmuyor. Bitki çayı karışımı olarak müşterilerimize sunuyoruz. Şifahan tahin, pekmez veya zeytinyağı, bitki çayı almak istedikleri zaman Konyalıların aklına gelen ilk yerlerden bir tanesi” ifadelerini kullandı.

KIŞ ÇAYI BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİRİYOR

Kış hastalıkları baş göstermeye başladığında vatandaşların sıklıkla bitki çayı almaya geldiğinin altını çizen Semiz, “Kışın hastalıklardan korunmak için vatandaşların başvurduğu ilk yöntem kış çayı tüketmektir. Kış çayımızın içerisinde birbirinden faydalı bitkiler bulunuyor. Bunlar; adaçayı, ballıbaba bitkisi, papatya, ıhlamur, hibiskus, hatmi çiçeği, kekik, biberiye, rezene, mersin yaprağı, kuşburnu, portakal kabuğu, okaliptüs, ayva yaprağı, ebegümeci, ekinezya ve çuha çiçeği. Bitkiler eşit oranda miligram şeklinde birleştirilerek bitki çayı haline getirilmiştir. Kullanım şekli ise sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde üç defa 5’er dakika kaynatılıp demlenme şekli uygulandıktan sonra tüketilebilir” dedi.

Kış çayının faydalarından bahseden Semiz, “Grip soğuk algınlığı, nezle, kış sezonunda meydana gelen viral enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemi güçlendirici etkisi görür, boğaz enfeksiyonları gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Vücuda zindelik, güç kuvvet ve enerji verir” diye konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ

Kaynak:Konya'nın Sesi