Konya Kaosu Yaşayacak! Ne Ararsan Var...

Konya Kaosu Yaşayacak! Ne Ararsan Var...
 Muhabir
Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre Konya 28 Mayıs tarihinde sarı kodla uyarıldı. Konya merkez ve işaret edilen 15 ilçede rüzgarlı kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor. İşte haritalarla 5 günlük hava durumu…

Meteoroloji'nin tahminlerine Konya genelinde hava sıcaklıkları gün gün değişecek. Meteoroloji yeni hava durumu haritasını paylaştı. Peki, 28 Mayıs (yarın) ve önümüzdeki günlerde Konya’da hava durumu nasıl olacak? Son hava durumu tahminlerine göre Konya’da hava durumu ile ilgili detaylara sitemizden ulaşabilirsiniz.

Meteorolojiden alınan verilere göre, Konya’da 28 Mayıs Salı günü hava 21 derece ve kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışlı olacak. Konya ve ilçelerinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji olumsuzluklara karşı dikkatli olunması için Konyalıları uyardı.

KUVVETLİ YAĞIŞA DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre yapılan uyarılarda şu ifadelere yer verildi:

"28.05.2024 Salı günü İç Anadolu'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Ankara, Konya, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Çankırı, Yozgat ve Kırıkkale çevreleri ile Kayseri'nin ve Sivas'ın batısında yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."
SARI KODLU UYARI

MGM'nin Günlük Hava Tahmin Raporuna göre: "Niğde, Aksaray ve Karaman il geneli ile Konya’nın kuzey ve doğu ilçelerinde (Kadınhanı, Sarayönü, Kulu, Cihanbeyli, Yunak, Çeltik, Tuzlukçu, Ilgın, Altınekin, Karatay, Çumra, Karapınar, Ereğli, Halkapınar, Emirgazi) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Konya'nın merkez ve ilçelerinde en düşük ve en yüksek sıcaklık dereceleri ise şu şekilde;

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

-Büşra GÜLTAŞ