Meteoroloji Uyardı: Konya İkisini Bir Arada Yaşayacak!

Meteoroloji Uyardı: Konya İkisini Bir Arada Yaşayacak!
 Muhabir
Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre Konya'yı 12 Mayıs tarihinden itibaren toz taşınımı ve rüzgarlı kuvvetli yağış bekliyor. İşte haritalarla 5 günlük hava durumu…

Meteoroloji'nin tahminlerine Konya genelinde hava sıcaklıkları gün gün değişecek. Meteoroloji yeni hava durumu haritasını paylaştı. Peki, 12 Mayıs (yarın) ve önümüzdeki günlerde Konya’da hava durumu nasıl olacak? Son hava durumu tahminlerine göre Konya’da hava durumu ile ilgili detaylara sitemizden ulaşabilirsiniz.

Meteorolojiden alınan verilere göre, Konya’da 12 Mayıs Pazar günü hava 15 derece ve sağanak yağışlı olacak. Konya ve ilçelerini hafta sonu sağanak yağış bekliyor. Meteoroloji olumsuzluklara karşı dikkatli olunması için Konyalıları uyardı.

KUVVETLİ YAĞIŞA DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre yapılan uyarılarda şu ifadelere yer verildi:

"Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Konya’nın güney kesimleri ile Karaman ve Niğde çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 2 ile 6 derece azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bölgemizin (Konya, Aksaray, Niğde, Karaman) toz taşınımının etkisi altında alacağı tahmin ediliyor. Oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Yarın (Pazar) Konya'nın güneyi, Karaman ve Niğde çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Konya'nın merkez ve ilçelerinde en düşük ve en yüksek sıcaklık dereceleri ise şu şekilde;

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

-Büşra GÜLTAŞ