Konyalılar her ay buraya uğramadan geçmiyor! (Tıkla-İzle)
Melikşah Kapalı Pazar Yeri’nde Antika Pazarı kurulmaya devam ediyor. Konyalıların uğrak noktası olan pazar, antika ürünleri alış satış ve inceleme fırsatı sağlıyor. Fakat satıcıların muzdarip olduğu bazı konular var.
Selçuklu Antika ve Koleksiyoncular Derneği öncülüğünde Meram’da bulunan Melikşah Kapalı Pazar Yeri’nde Antika Pazarı kurulmaya başladı. Meram Belediyesi’nin katkılarıyla her ayın ikinci pazarı kurulan Antika Pazarı’na ilgi bir hayli yoğun oldu. Her çeşit antika ve nostaljik ürünün sergilendiği pazarda satıcılarda ilgiden memnun.
BİR SENEYİ DEVİRDİK
Selçuklu Antikacı ve Koleksiyoncular Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Taşpınar, pazar ve antikalar hakkında gazetemize özel paylaşımlarda bulundu. Taşpınar bu organizasyonda bir seneyi devirdiklerini belirterek, ilerleyen süreçte daha da iyi bir duruma gelineceğini ifade etti. Taşpınar, “Bu pazar için çok fazla emek veriyoruz. Diğer şehirlerde olduğu gibi Konya’mızda da böyle bir etkinliğe ön ayak olduğumuz için mutluyuz” dedi.
ELİNE ANTİKASINI ALAN GELİYOR
Antika konusunun tam anlaşılamadığını da vurgulayan Taşpınar, “Mesela bir vatandaş elinde bir antika ile geliyor. Sadece zengin olma hevesinde. Babasından bir şey kalmış. Bize göre çok kıymetli değil ama onun gözünde kıymetli. Ben diyorum ki, ‘Biz bunu kiloyla alıyoruz’, o diyor ki, ‘İnternette buna 10 bin lira istiyorlar.’ Ama işte ikna edemiyorsunuz. Maalesef böyle durumlarla çok sık karşılaşabiliyoruz. Antikayı maddileştirmek ikinci planda olmalı. Bizler sadece bu işi sevdiğimiz için o antikaları bazen çöplerin içinden çıkarıyoruz. Günlerce elimizden kiri gitmiyor. Ama insanlar bunu parasal olarak değerlendiriyor. Antika tabi ki değerlidir. Ama insanlarımızın bu konuda biraz hassas olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
ANTİKANIN ZAMANI DİYE BİR KAVRAM VAR
Antikaya değer biçilmeyeceğini, onun değerini onu sevenin belirleyebileceğini söyleyen Taşpınar, “Antika alıcı ile satıcı arasında değerlenen bir şey. Antikanın zamanı diye de bir kavram var. Mesela şu an halı değerli değil. Antika bir halıyı bugün yaptırmaya kalksan 10 bin lira maliyeti var ama satsan 100 lira. Mesela benim tezgahımdaki halılar yüz yaşında, kök boyalı halı. Ama para etmiyor” dedi.
KONYA’YA ÖZGÜ GELİN AYNASI
Pazara Türkiye’nin pek çok yerinden insanların gelip stant kurduğunu belirten Taşpınar, “Ankara, Antalya, Burdur, Isparta, Adana, Elazığ, Malatya’dan insanlar var burada. Bu sayede kültür harmanlaması oluyor. Mesela bir de şöyle bir durum var. Konya’ya has bir obje var adı Gelin Aynası. Gelin Aynası Konya’dan başka bir yerde çıkmaz. O yüzden burada parasal değeri yoktur. Konya’da 500 liradır, ama onu Malatya’ya götür 1500 liradır. Bu da objenin nadirliği ile doğru orantılı.
ANTİKA PAZARI NEREDE KURULUYOR?
Antika Pazarı her ayın ikinci pazar günü Meram'da bulunan Melikşah Pazarı'nda kuruluyor. Adres: Melikşah, Semerkant Sk. No:14, 42090 Meram/Konya
•Gülşen Çopur
Son Dakika: Konya tramvay seferleri durduruldu! İşte sebebi...
Dizi ama gerçek! Bu sahneler bugün gündem oldu! (Tıkla-İzle)
Konya'nın efsane dağından şifa akıyor!
Son Dakika: YÖKDİL/2 Başvuruları Başladı!
Konyaspor, Uche ile FIFA'lık oluyor
Dolar Ve Euro Bugün Ne Kadar? 1 Dolar- Euro Bugün Kaç TL
Gizli bölmeli kapıyı açınca şok yaşandı! Konya Emniyeti'nin dikkatinden kaçmadı!
Srebrenitsa soykırımının 28. yılında acılar hâlâ taze!
Konyaspor'dan olaylı ayrılmıştı, Süper Lige dönüyor
Gram Altın Rekor Kırdı! İşte 11 Temmuz 2023 Güncel Altın Fiyatları
Yola çıkacaklar dikkat! Karayollarında son durum...
Yaz akşamlarında Meram ve Sille'de hareketlilik başladı!
Konya'daki O Yer Fotoğraf Tutkunlarının Yeni Mekânı Oldu! 166 Farklı Tür Bulunuyor...
Son Dakika... AKOM'Dan Flaş Uyarı! Bunu Yapanlara Yüzlerce Lira Ceza! İşte Sebebi...
3 Yıl Önce Bugün İslam'ın Güneşi Doğdu: Ayasofya ibadete açıldı!
Konyalılar Oraya Hayran Kaldı! İşte Hiçbir Yerde Olmayan O Görüntüler...
Son Dakika: Konya'nın o ilçesinde şap alarmı! Hayvan Pazarı kapatıldı...
Türkiye'nin En İyi İmam-Hatip Liseleri Açıklandı! Konya'daki O Lise De En İyilerin Arasında!
Başkan Altay'dan Büyük Müjde: Konya Kendi Elektriğini Üretecek!
Konya'dan Şehir Dışına Çıkacaklar Dikkat! O Tünel Trafiğe Kapatıldı!
Dünya'da Aradıkları Şifayı Konya'da Buldular! O Anları Yabancı Hastalar Böyle Anlattı...
Kaynak:Konya'nın Sesi