İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Nahni tarifi
Yayınlanma:
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...
NAHNİ
MALZEMELER:
1 su bardağı nohut
600 gr sazan balığı
5 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Nohudu akşamdan ıslatın, basınçlı tencerede pişirin. Balığı iri parçalara ayırın. Soğanları yarım halka şeklinde doğrayın. Yağla soğanı pembeleştirin. Balığı ilave edin ve kızartın. Karabiber, kırmızıbiber, haşlanmış nohut, su ve tuzu koyun ve pişirin. Limon suyunu ilave edin. Afiyet olsun…