Kikirdekli Kesme Çorbası Tarifi

Kikirdekli Kesme Çorbası Tarifi
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...

İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...

KİKİRDEKLİ KESME ÇORBASI

Malzemeler:

Hamuru için;

2 bardak un

2 yumurta

1 çay bardağı su

2 çay kaşığı tuz

Çorba için;

5 su bardağı su

1 su bardağı süzme yoğurt (Tatlı olmasına dikkat edin.)

4 veya 5 diş sarımsak

Çorbanın üzerine gezdirmek için 2-3 tereyağı

Yeterince tuz

Yapılışı:

Önce hamur malzemeleriyle mantı hamuru gibi sert bir hamur yoğurun ve 10 dk. Dinlenmeye bırakın. Hamuru iki parçaya bölün ve bir parçasını bıçak sırtı kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan 1-2 cm. büyüklüğünde parçalar kesin ve hafif unlayarak bir bez üzerinde kurumaya bırakın. Diğer hamuru da parmaktan daha ince şeritler halinde yuvarlayarak yine birer cm’lik parçalara kesin. En son kestiğiniz 1 cm’lik hamur parçalarını kızdırdığınız sadeyağ veya tereyağında kızartıp bir kenara alın. 5 bardak suyu kaynatarak ilk kesilen ve kurumaya bırakılan hamurları bu su içinde yumuşayana kadar pişirin.

Hamur pişerken diğer tarafta, süzme yoğurdu kaynayan çorbanın suyundan yavaş yavaş alıp incelterek çırpın ve kıyılmış sarımsakları ekleyin. Tencerede kaynayan hamurlar yumuşayınca ocaktan alıp ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Sarımsaklı yoğurt ile pişen hamurları karıştırarak yavaş yavaş birleştirin, tuzunu ilave edin. Tereyağı kızdırıp servis tabaklarına aldığınız çorbalara paylaştırın ve üzerlerini kızarttığınız kikirdeklerle süsleyin. Afiyet olsun…