Konya'daki sıcak onlara yaradı! Tezgahlara erken çıkacak

Tahıl ve hububatta Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olan Konya, son 20 yıllık süreçte üretimi az yapılan ürünler konusunda da bir çıkış yaşıyor.Konya'nın bu anlamda çilek üretiminde yıllar içindeki artış hızı büyük dikkat çekiyor.

Tahıl ve hububatta Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Konya, son 20 yıllık süreçte üretimi az yapılan ürünler konusunda da bir çıkış yaşıyor. Konya’nın bu anlamda çilek üretiminde yıllar içindeki artış hızı büyük dikkat çekiyor.

Haber

Hüyük’te üretilen çilekler örtü altı üretiminin de yapılmasıyla yılın 12 ayı ekonomiye büyük katkı sağlıyor.

Bu yıl yağışların az olması ve sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi birçok ürünü etkiledi. Bunlardan birisi de çilek…

Haber

BİR HAFTAYA TEZGAHLARA ÇIKACAK

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu sahada yaptığı çalışmaları aktararak çileğin bu yıl erken hasat edilebileceğini söyledi.

Haber

Soylu,

“Türkiye'nin önemli organik çilek üretim merkezlerinden olan Konya'nın Hüyük İlçesinde havaların sıcak gitmesi nedeni ile çilekler 15-20 gün erken kızarmaya başladı.

Bir haftaya kadar tezgahlara çıkmaya başlar..”

dedi.

Bakmadan Geçme