• Haberler
  • Güncel
  • Konya'nın Alıç'ı, Rize'nin Muşmulası! Mesele İsmi Değil, Şifası…

Konya'nın Alıç'ı, Rize'nin Muşmulası! Mesele İsmi Değil, Şifası…

Soğuk havaların kendini hissettirmeye başlamasıyla birlikte, vücudun direnci düşüyor, grip ve nezle gibi mevsimsel hastalıklar kapımızı çalıyor.Kış aylarına sağlıklı ve güçlü girmek isteyenler, doğal destek arayışına giriyor.

Soğuk havaların kendini hissettirmeye başlamasıyla birlikte, vücudun direnci düşüyor, grip ve nezle gibi mevsimsel hastalıklar kapımızı çalıyor. Kış aylarına sağlıklı ve güçlü girmek isteyenler, doğal destek arayışına giriyor. İşte tam bu noktada, halk arasında farklı isimlerle anılsa da şifasıyla öne çıkan bir mucize devreye giriyor: Alıç!

C vitamini deposu olan bu özel bitkiden elde edilen alıç sirkesi, özellikle kış aylarının şifası olarak görülüyor. Konya'da Şehr-i Turşu sahibi Selman Kozan, doğal probiyotik içeriğiyle bilinen alıç sirkesinin, sadece bağışıklığı güçlendirmekle kalmayıp, kalp sağlığından kilo kontrolüne kadar pek çok alanda vücuda destek olduğunu belirtiyor.

Peki, bu doğal iksirin mucizevi faydaları neler? Nasıl tüketilmeli? İşte kışa hazırlık döneminde vücut direncini yükselten, kalp ve damar hastalıklarında etkili olan alıç sirkesine dair tüm detaylar...

Kozan, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte tezgaha çıkan sirkeler arasından alıç sirkesinin faydalarını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı. Kozan, “Alıç sirkesi kalp ve damar hastalıklarında oldukça etkilidir. Yüzde yüz doğal alıç sirkesi tercih edilmelidir. Hastalığı için tercih edenler alıç sirkesinin doğalını kullanırsa faydasını görür. C vitamini içeren alıç sirkesinin en bilinen özelliklerinden biri bağışıklığı güçlendirmesi ve vücudu korumasıdır” dedi.

Haber

NASIL TÜKETİLMELİ?

Alıç sirkesinin nasıl kullanılması gerektiğini aktaran Kozan, “Her sabah aç karnına içilmesi gerekiyor. Bir çay bardağının çeyreğine kadar alıç sirkesi koyup üzerini suyla doldurup tüketebilirsiniz. Sek içildiği zaman ağır gelir içilemeyebilir. Doğal katkı maddesiz olduğu için ağır bir tadı var. Bağışıklığı güçlendirir özellikle virüslerden korur. Doğal probiyotik içeriyor zararı olmaz. Şişesi 150 Lira” diye konuştu.

Şeker hastalığına sağladığı yararlarla bilinen alıç sirkesinin faydaları ise şöyle:

Bağışıklık sisteminin güçlendirir.

Grip, nezle gibi salgınlarda vücut direncini yükseltir.

Kalp ritmine etki eder.

Stresi azaltır.

Kronik hastalıkları engeller.

Karaciğer yağlanmasının önüne geçer.

Sindirimi kolaylaştırır.

Kilo kontrolüne yardımcı olur.

Kan şekerinin düşmesinde etkilidir.

Bakmadan Geçme