- Haberler
- Konya Haber
- Konya'nın Lezzet Ustası Doruk Tandır Üretimde Yeni Bir Çağ Açtı!
Konya'nın Lezzet Ustası Doruk Tandır Üretimde Yeni Bir Çağ Açtı!
Konya'nın köklü lezzetlerinden tandır ekmeğini 2007 yılında küçük bir işletmede günlük yalnızca 200 adet üreterek yolculuğuna başlayan Doruk Tandır, bugün geldiği noktada bölgenin en büyük unlu mamul üreticilerinden biri olarak dikkat çekiyor.Tamamen doğa
Konya’nın köklü lezzetlerinden tandır ekmeğini 2007 yılında küçük bir işletmede günlük yalnızca 200 adet üreterek yolculuğuna başlayan Doruk Tandır, bugün geldiği noktada bölgenin en büyük unlu mamul üreticilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Tamamen doğal, katkısız ve geleneksel yöntemlerle üretilen tandır ekmeğini modern teknolojilerle buluşturan firma, yıllar içinde üretim gücünü yüzlerce kat artırdı.
Doruk Tandır Yönetim Kurulu Başkanı
Ebu Talha Doruk
, 2016 yılında 2.000 metrekarelik yeni tesislerine taşınmalarıyla birlikte büyümenin hızlandığını dile getirerek şöyle konuştu:
“2007’de küçük bir işletmede başladığımız yolculukta, bugün saatte 45 bin ekmek üretebilen tam otomasyonlu bir tesise sahibiz. İlk etapta yalnızca tandır ekmeği üretiyorduk, bugün ise 10 farklı ekmek çeşidini Konya’nın dört bir yanına ulaştırıyoruz. İşimizi severek yapıyor, ilkelerimizden asla taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz.”
YENI YATIRIMLARLA BÜYÜME DEVAM EDİYOR
Firma, yalnızca ekmek üretimindeki çeşitliliği artırmakla sınırlı kalmıyor. 2010 yılında ilk adımı atılan galeta unu üretimini yeniden canlandırmak için yaklaşık
1 milyon 200 bin dolarlık yeni bir yatırım
yapılacağı açıklandı. Haziran 2024’te faaliyete alınması planlanan yeni tesisle birlikte üretim kapasitesinin ve istihdamın önemli ölçüde artacağı belirtiliyor.
KONYA’DAN TÜRKİYE’YE YAYILAN LEZZET
Doruk Tandır Dağıtım ve Pazarlama Müdürü
Yusuf Arslan
, firmanın güçlü dağıtım ağına değinerek her gün Konya genelinde yaklaşık
bin noktaya
ürün ulaştırdıklarını ifade etti. Arslan, “Restoranlar, fabrikalar ve marketler başta olmak üzere geniş bir müşteri grubuna hizmet veriyoruz. Talebe göre Türkiye’nin birçok iline, hatta yurt dışına da ürün gönderebiliyoruz. Üretimin her aşamasında hijyen en öncelikli kriterimiz” dedi.
Ağırlıklı paketli ekmek ürettiklerini vurgulayan Arslan, tüketicilerin ekmekleri beğenmediği takdirde iade edebildiklerinin altını çizerek kaliteye verdikleri önemin altını çizdi.
DÜĞÜN SOFRALARININ YENİ GÖZDESİ
Konya’nın geleneksel düğün pilavının vazgeçilmez eşlikçisi haline gelen tandır ekmeğinin, uzun süre tazeliğini koruması ve israfı azaltması sayesinde düğünlerde giderek daha fazla tercih edildiğini söyleyen Arslan, bunun firma için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.
TÜRKİYE GENELİNDE İLK 50’DE
KOSGEB verilerine göre Doruk Tandır, Türkiye genelinde unlu mamul sektöründe faaliyet gösteren
10 bin 136 işletme arasında 50. sırada
, Batı Anadolu bölgesinde ise 772 işletme arasından
8. sırada
yer alarak dikkat çekici bir başarı elde etti.
Bakmadan Geçme