Konyaspor evinde Başakşehir defansını açamadı! 0-0
Konyaspor evinde konuk ettiği Başakşehir ile 0-0 berabere kaldı.
Konyaspor, Süper Lig’in 7.hafta karşılaşmasında sahasında Başakşehir’i konuk etti. Karşılaşma aşladığı gibi 0-0 sona erdi. Süper Lig’de 3 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Konyaspor son 3 maçında 5 puan topladı. Başakşehir ise sezonun ilk deplasman puanını aldı.
İlk yarıda 3 net pozisyon var
Konyaspor ilk yarıda daha üstün olan takımdı. Yeşil-beyazlılar rakibine isabetli şut şansı tanımadı. Rakip kalede ise 3 önemli pozisyon yakaladı. Konyaspor’da Adil Demirbağ 19.dakikada topsuz alanda yaşadığı sakatlığın ardından oyuna devam edemedi ve yerini Awaziem’e bıraktı. 32.dakikada Uğurcan’ın pasında ceza sahası içinde Gonçalves’in zayıf vuruşu kaleci Muhammed’de kaldı. 39.dakikada Jevtovic’in yerden ortasında Muleka ön direkte dokundu ancak top yandan auta gitti. Konyaspor’da Deniz’in ortasında Baniya’nın kafa vuruşunu Muhammed kornere çeldi. İlk yarı 0-0 tamamlandı.
İkinci yarıda rakibi açamadık
Konyaspor, 58.dakikada penaltı bekledi. Melih’in ortasında Karbownik’in eline çarpan topta hakem Batuhan Kolak penaltı noktasını gösterdi ancak öncesinde ofsayt olduğu gerekçesiyle penaltı iptal edildi. VAR’da pozisyonu izleyen hakem Batuhan Kolak, elle oynama olmadığı gerekçesiyle penaltıyı iptal etti. 69.dakikada Deniz Türüç, serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü baraja çarpan top üst direkten kornere çıktı. 78.dakikada Jevtovic’in ceza sahası dışından şutu kaleci Muhammed’de kaldı. Karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi. Konyaspor puanını 5, Başakşehir ise 8 yaptı. Konyaspor, Süper Lig’in 8.haftasında deplasmanda Amedspor ile karşılaşacak. 17 Ekim cumartesi günü Diyarbakır Şehir Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 16’da başlayacak.
Palut 11’i bozmadı
Konyaspor’da Teknik Direktör İlhan Palut, son oynanan iki karşılaşmadaki ilk 11’ii bozmadı ve Trabzonspor ile Kasımpaşa maçının aynı 11’leri ile sahaya çıktı. Yeşil-beyazlılar sahaya; Bahadır, Uğurcan, Adil, Baniya, Masuaku, Jevtovic, Toth, Melih, Deniz, Diogo ve Muleka ile maça başladı. Sakatlıkları bulunan Luck Dompe ve Enis Destan maç kadrosunda yer almadı.
Bakan Çiftçi Stadyumda
Konyalı olan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında oynanan TÜMOSAN Konyaspor-İstanbul Başakşehir karşılaşmasını izlemek üzere MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’na geldi. Bakan Çiftçi’ye Konya Valisi İbrahim Akın ve AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen de eşlik etti. Bakan Çiftçi maç sonuna kadar maçı tribünden takip etti.
Konyaspor: Bahadır Güngördü, Uğurcan Yazğılı, Baniya, Adil Demirbağ (Dk. 23 Awaziem), Masuaku, Jevtovic, Toth (Dk.74 Enis Bardhi), Deniz Türüç, Melih İbrahimoğlu, Gonçalves (Dk.81 Colley), Muleka (Dk.81 Mohamed)
Başakşehir: Muhammed Şengezer, Karbownik, Emin Bayram (Dk.56 Hamza Güreler), Ba, Kharebashvili (Dk.63 Ömer Ali Şahiner), Kemen, Umut Güneş, Olsen (Dk.63 Yusuf Sarı), Shomurodov, Brnic (Dk.80 Kaluzinski), Bertuğ Yıldırım (Dk.80 Fayzullayev)
Bakmadan Geçme