Dış sahada kaybetmeyen Konyaspor, Sivasspor maçıyla bunu devam ettirmek istiyor

Dış sahada kaybetmeyen Konyaspor, Sivasspor maçıyla bunu devam ettirmek istiyor
 Muhabir
Süper Lig'in 34.haftasında Sivasspor'a konuk olacak olan Konyaspor bu sezonki 18.deplasman maçına çıkacak.

Trendyol Süper Lig'in 34.haftasında EMS Yapı Sivasspor'a konuk olacak olan Tümosan Konyaspor bu sezonki 18.deplasman maçına çıkacak.

Ligde daha önce 17 deplasmanda maçında 3 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşayan yeşil-beyazlılar attığı 15 golün yanı sıra kalesinde ise 27 gol gördü. Deplasman maçlarında 17 puan toplayan temsilcimiz bu alanda ligin en iyi dokuzuncu ekibi olarak ön plana çıkıyor.

Ömerovic iyi bir deplasman takımı yarattı

Özellikle bu sezon Fahrudin Ömerovic'in göreve gelmesinin ardından deplasmanlarda iyi bir oyun sergileyen ve istediği skorları alabilen Konyaspor, Bosnalı teknik adam ile 6 deplasman maçına çıktı. Söz konusu 6 deplasman karşılaşmasında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Konyaspor çıktığı son 3 deplasman maçında mağlup olmadı. Konyaspor, Ömerovic öncesinde çıktığı 9 deplasman karşılaşmasında galibiyet elde edememiş 5 mağlubiyet ve 4 beraberlik yaşamıştı.

Konyaspor, Sivasspor maçının ardından iki karşılaşmayı iç sahasında oynayacak. Yeşil-beyazlılar sezonun son deplasman maçına ise 37.haftada Kayserispor karşısında çıkacak.

'Deplasmanda daha iyiyiz noktasına gelmek istemiyoruz'

Konyaspor'un bir deplasman takımı olarak anılmasına tepki gösteren Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, Alanyaspor maçının sonrasında yaptığı açıklamada bu duruma tepki göstermişti.

Başkan Korkmaz açıklamasında; "Bu sıkıntılı ortamdan hızlı bir şekilde kurtulup bir an önce önümüzdeki Sivas maçına en iyi hazırlanmak istiyoruz. Deplasmanda daha iyiyiz noktasına gelmek istemiyoruz. Bu şehrin takımıyız. Bu camia takımını ayakta tutmalı, takımına güç vermeli, onları aşağıya çekmemeli. Deplasmanda daha iyi oynayan takımmışız havası bizi rahatsız eder. Camia bir an önce bizi ayağa kaldıracaktır, beklentimiz budur" ifadelerini kullanmıştı.

Prim sistemi devam ediyor

Oyuncuların niye oynamadı sorusunun cevabının para olmayacağını ifade eden Korkmaz, oyuculara Trabzonspor, Kasımpaşa, Alanyaspor ve Sivasspor maçlarında özel bir prim sistemi açıkladıklarını ifade etti.

Ömer Korkmaz, Kasımpaşa galibiyetinin ardından oyuncuların sezonun en yüksek primlerinden birini aldığını ifade etmişti. Yeşil-beyazlılarda özel prim sistemi Sivasspor deplasmanında da devam edecek.