Konyaspor, Kayseri’de direklere takıldı

Konyaspor, Kayseri’de direklere takıldı
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor, Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı ve puanını 41 yaparak ligde kalmayı matematiksel olarak henüz bitiremedi.

Konyaspor, Süper Ligin 37. haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşılaştı. Karşılaşmamın ilk yarısı Soner ve Mane’nin golleriyle 1-1 sona ererken ikinci yarı da karşılıklı gollerle 2-2 bitti. Konyaspor puanını 41’e yükseltti.

İlk yarıda eşitlik var

Karşılaşma ilk düdükten itibaren oldukça gergin başladı. 17. dakikada VAR kontrolünün Duckens Nazon atıldı ve Kayserispor 10 kişi kaldı. 33.dakika ev sahibi Carlos Mane’nin golüyle 1-0 öne geçti. Konyaspor gole hemen karşılık verdi. Ndao’nun pasında ceza sahasında topun gelişime vuran Soner Dikmen skora dengeyi getirdi. Soner bu sezonki ilk golünü kaydetti. İlk yarı 0-0 bitti.

Konyaspor puanını 41 yaptı

64.dakikada Kayserispor gole yaklaşıktı. Gökhan’ın vuruşunda top direkte patladı. 67.dakikada Onurcan Piri’nin pasında Oğulcan araya girdi kalesine hemen geri dönen Onurcan Oğulcan’ın vuruşunda topa hakim oldu. 73.dakikada Konyaspor N’zonzi ile golü buldu. Guilherme’nin ortasında arka direkte topun gelişine vuran Fransız orta saha takımını 1-2 üstünlüğe geçirdi. Golden hemen sonra Mehdi Bourabia çalımlarla içeri girdi, Soner’in müdahalesi ile yerde kaldı hakem penaltı noktasını gösterdi. Name topu ağlara gönderdi ve skor 2-2’ye geldi. 83’te ve 85’te Konyaspor’da Soner Dkimen’in iki şutu direkten döndü. 86’da Konyaspor Sokol Cikalleshi ile golü buldu ancak ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Maç 2-2 bitti. Konyaspor puanını 41 yaptı. Konyaspor diğer sonuçlara ligde kalma durumu son haftaya kaldı. Karagümrük ve Pendikspor küme düştü.

Soner’den ilk gol

Konyaspor’un yerli orta saha oyuncusu Soner Dikmen, Kayserispor maçında attığı golle bu sezonki ilk skor katkısını yaptı. Ligde çıktığı 36. karşılaşmada ilk golünü atan Soner, yeşil-beyazlı forma ile dokuzuncu golünü kaydetti.

Başkan Ali Çamlı sahaya girdi

Maçın 14. dakikasında Kayserispor ceza sahasında ortalık karıştı. Kayserisporlu Nazon, Konyasporlu Uğurcan’a dirsek attı. VAR koltuğunda oturan Serkan Tokat pozisyonu izlemesi için hakem Halil Umut Meler’i ekrana davet etti. Pozisyonu izleyen Halil Umut Meler, Nazon’u doğrudan kırmızı kartla oyundan attı. Karara sinirlenen Kayserispor Başkanı Ali Çamlı protokol tribününden aşağıya saha içine girmeye çalıştı. Maçta görev yapan güvenlik görevlileri ve polisler Ali Çamlı’yı zapt etmekte zorlandı. Başkan Çamlı, polisler tarafından karga tulumba dışarı alındı.