Konyaspor, Kayseri'de sezonun maçına çıkacak!

Konyaspor, Kayseri'de sezonun maçına çıkacak!
 Muhabir
Konyaspor, 2023-2024 sezonunun en kritik sınavlarından belki de sonuncusunu bugün Kayseri’de verecek. Bitime 2 hafta kala küme düşme grubundan kendisini sınırlandıramayan yeşil-beyazlılar bugün kazanarak sezonu bitirip yeni sezona ‘merhaba’ demek istiyor

Trendyol Süper Lig’de 37.hafta karşılaşmaları dün başlamıştı. Bugün aynı saatte 7 karşılaşma oynanacak. Temsilcimiz Tümosan Konyaspor, deplasmanda Mondihome Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. RHG Erentürk Enerji Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 19’da başlayacak. Kümede kalma yolunda en yakın rakibi ile 2 puanlık fark bulunan Konyaspor bugün puan ve puanlar alarak matematiksel olarak kümede kalmayı garantilemek istiyor.

Aynı saate 7 karşılaşma

18 Mayıs cumartesi ise aynı saatte 7 karşılaşma oynanacak. 7 karşılaşmanın 5 tanesi televizyondan 2 tanesi ise internetten yayınlanacak. Başakşehir - Trabzonspor beIN SPORTS 1'de Beşiktaş - Hatayspor maçı ise beIN SPORTS 2'de Gaziantep FK-Karagümrük maçı beIN SPORTS 3'te, Ankaragücü - Pendiskpor maçı ise beIN SPORTS 5. kanaldan yayınlanacak. Konyaspor'un iç sahadaki Samsunspor maçını televizyonda yayınlamayan yayıncı kuruluş Kayserispor-Konyaspor maçını televizyondan beIN SPORTS MAX 2'den canlı olarak verecek. Rizespor-Kasımpaşa ve Samsunspor-Alanyaspor karşılaşmaları beIN CONNECT'ten yayınlanacak.

Son deplasman

Konyaspor, Kayserispor karşılaşmasıyla sezonun son dış saha maçına çıkacak. Bu sezon deplasmanda 18 karşılaşmaya çıkan Konyaspor 3 galibiyet, 8 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti. rakip ağlara 15 gol bırakan yeşil-beyazlılar kalesinde ise 28 gol gördü. Konyaspor, bu sezon deplasmanda 17 puan toplamayı başardı. Yeşil-beyazlılar bu sezon İstanbul dışında başka bir şehirde maç kazanamadı. Aldığı 3 deplasman galibiyetini de İstanbul ekiplerine karşı alan Anadolu Kartalı, Başakşehir, Pendikspor ve Kasımpaşa'yı mağlup etmişti.

11’i bozmayacak

Yeni teknik direktörü Ali Çamdalı yönetiminde iki maçta 4 puan toplayarak önemli bir yükseliş sağlayan temsilcimiz bugün Kaysersipor karşısında da yükselişini devam ettirmek istiyor. Fenerbahçe ve Samsunspor maçlarında farklı oyun plan ve kadro kurgularıyla sahada olan Ali Çamdalı’nın bugün takımını nasıl sahaya süreceği ise merakla bekleniyor. Zorlu maç öncesinde Konyaspor’un sahaya; Slwoik, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Soner, N’zonzi, Oğulcan, Ethemi, Ndao ve Cikalleshi 11’i ile çıkması bekleniyor.

Kayseri’ye akın var

Bugün tüm Konya adeta Kayseri’ye akın edecek. Kendilerine ayrılan bin 644 koltuğun biletlerini 15 dakikada tüketen yeşil-beyazlı taraftarlar saat 12 itibariyle Konya’dan yola çıkacak. Bunun yanında sayıları 25’i bulacak olan Konyalı basın ordusu da yine Kayseri’deki yerini alacak. Belediye başkanları, milletvekilleri, oda başkanları da yine bugünkü zorlu karşılaşmada takımı yalnız bırakmayacak. Konyaspor yönetiminin tamamı da dün Kayseri’ye gitti.