Konyaspor ligde kaldı

Konyaspor ligde kaldı
 Muhabir
Evinde Galatasaray’a 3-1 mağlup olan Konyaspor, Trabzonspor’un sahasında Ankaragücü’nü 4-2 yenmesinin ardından ligde kaldı

Evinde Galatasaray’a 3-1 mağlup olan Konyaspor, Trabzonspor’un sahasında Ankaragücü’nü 4-2 yenmesinin ardından ligde kaldı. Maçın ardından stadyumda Konyaspor’da ligde kalma, Galatasaray’da ise şampiyonluk coşkusu yaşandı. Ankaragücü, ligden düşen 4. takım oldu

Trendyol Süper Lig’de 2023-2024 sezonunun son hafta heyecanı yaşandı. Tüm Türkiye’nin gözünü çevirdiği Tümosan Konyaspor-Galatasaray maçı nefesler kesen bir mücadeleye sahne oldu. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda oynanan mücadele coşkulu bir atmosferde oynandı.
Konyaspor’da Ali Çamdalı kadroyu bozmadı. Yeşil-beyazlı ekip, son oynadığı Kayserispor maçı 11'inde değişikliğe gitmedi. Anadolu Kartalı maça; Slowik, Uğurcan Yazğılı, Adil Demirbağ, Hadebe, Guilherme, Ethemi, Nzonzi, Soner Dikmen, Oğulcan Ülgün, Ndao ve Cikalleshi 11 ile sahaya çıktı.
Kritik mücadeleye konuk takım daha coşkulu ve istekli başlayan taraftı. 8. dakikada Abdülkerim’in kafa vuruşu direkten döndü. Tempoyu düşüremeyen Anadolu Kartalı, rakibine ilk devrede karşılık vermekte zorlandı. İstanbul ekibi, 29’da golü buldu. Köhn'ün sol kanattan yaptığı ortada Icardi, kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin ilk devresini konuk takım, 1-0 önde tamamladı. İlk yarıda oyun sahaya atılan konfetiler yüzünden sık sık durdu. Öte yandan Konyaspor, diğer sonuçlara göre soyunma odasına küme düşen 4. takım olarak girdi.

KÜMEDE KALDIK

Mücadelenin ikinci devresinde Konyaspor’da Hadebe çıktı, Damjanovic girdi. İkinci yarının hemen başında Cikalleshi’nin kafa vuruşuyla beraberliğe yaklaştı. Sarı-kırmızılı ekip, iki dakika içinde maçı kopardı. İstanbul ekibi, 51. dakikada Icardı, 53. dakikada ise Berkan Kutlu’nun golleriyle bir anda 3-0 öne geçti. Farkın açılmasının ardından stadyumda büyük şok etkisi yaşandı. Trabzonspor’un Visca ile bulduğu beraberlik golünün ardından bir anda coşku arttı ve büyük sevinç yaşandı.
Teknik direktör Ali Çamdalı da oyuna hamleler yaparak Moreno ve Muhammet Demir’i oyuna aldı. Maçın farka gitmesinin ardından oyunda tempo da düştü. Teknik heyet ve taraftarlar, artık Trabzonspor-Ankaragücü maçını takip etmeye başlamıştı. Ancak Ankaragücü’nün attığı ikinci golün ardından stadyumda yeniden soğuk duş etkisi yaşandı.

Temsilcimiz 77. dakikada Louka Prip’in attığı golle umutlandı ancak devamı gelmedi.
Konyaspor-Galatasaray maçında başka gol olmadı. Ancak Trabzonspor’un 87, 90+1 ve 90+7’de Enis Destan ile goller bulmasının ardından stadyumda büyük sevinç yaşandı. Mücadelenin ardından Galatasaray’da şampiyonluk, Konyaspor’da ise ligde kalma sevinci yaşandı.