Konyaspor ligde kalma umutlarını son maça taşıdı!

Konyaspor ligde kalma umutlarını son maça taşıdı!
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor Basketbol, Ligi’nin 33.haftasında deplasmanda Çayırova Belediyesi ile karşılaştı. Maçta bir ara farkı 26 sayıya kadar çıkartan temsilcimiz son çeyrekte ecel terleri döktüğü karşılaşmayı 86-92 kazandı ve ligde kalma umutlarını son maça bıraktı.

Konyaspor Basketbol, Türkiye Basketbol Ligi’nin 33.haftasında deplasmanda Çayırova Belediyesi ile karşı karşıya geldi. Maçta bir ara aradaki farkı 26 sayıya kadar çıkartan temsilcimiz son çeyrekte ecel terleri döktüğü karşılaşmayı 86-92 kazandı ve ligde kalma umutlarını son maça taşıdı.

Konyaspor karşılaşmaya Myles Mack, Doruk Dora, Merthan Mutlu, Mert Ali Sert ve Marlon Johnson 5’ile başladı. Mert Ali Sert maçın ilk dakikasında sakatlandı ve maçın kalanında süre almadı. Konyaspor’da son çeyrekte Murat Atar, Uğurcan Aksoy ve Marlon Johnson 5 faul ile kenara geldi.

İlk çeyrekte fark 15 sayı

Konyaspor maça oldukça iyi başladı. Savunmada boyalı alanı kapatan ve rakibini zor dış atışlara zorladı. Mack’in hızlı hücumlarıyla sayılar üreten yeşil-beyazlılar çeyreğin bitimine 04.18 kala farkı 9’a çıkarttı ve Çayıorva molası geldi. (4-13) Çayırova’da Phıllıp Greene ilk çeyrekte çizginin gerisinden 4’te 0 ile oynadı. Yeşil-beyazlılar ilk çeyreği 15 sayı farkla 9-24 önde kapattı. Çayırova ilk çeyrekte yalnızca iki saha içi isabeti buldu.

Merthan ve Mack sırtladı

İkinci çeyrekte Çayırova hücumda daha isabetli oynadı. Temsilcimiz Merthan Mutlu’nun sayılarıyla aradaki farkı kordu. Yarının bitimine 04.31 kala Konyaspor molası geldi. (19-32) Mola sonrası da iyi oyununu sergileyen Çayırova bitime 02.17 kala farkı tek hanelere indirdi. (26-35) Çeyreğin sonunu oldukça iyi oynayan temsilcimiz ilk çeyrekteki yakaladığı 15 sayılık farkı korumayı başardı ve yarıyı 28-43 önde kapatmayı başardı. Çayırova ilk yarıda üç sayının gerisinden 15’te 0 ile oynadı. Temsilcimizde Merthan ve Mack ilk yarıyı çift hanelerle tamamladı.

Fark 26 sayıya kadar çıktı

Üçüncü çeyrekte karşılıklı sayılarla başladı. Çeyreğin ortasında yeniden hücum performansını arttıran temsilcimiz bitime 05.33 kala farkı yeniden 16 sayıya çıkartmayı başardı ve Çayırova molası geldi. (40-56) Mükemmel bir oyun oynayan Konyaspor Basketbol çeyreğin bitimine 02.36 kala aradaki farkı 26’ya çıkarttı. (45-71) Batuhan Acar’ın yıldızlaştığı çeyreği temsilcimiz 20 sayı farkla 53-73 öne kapatmayı başladı.

Son çeyrekte ecel terleri döktük

Çayırova son çeyreğine Watkıns’ın iki üç sayılık isabeti ile 6-0’lık seri ile başladı ve 08.34 kalan Gencer Baytimur molası geldi. Konyaspor, Uğurcan ve Mack’in sayıtlarıyla yeniden toparlandı ve bitime 05.29 kala yeniden 15 sayıya çıkartmayı başardı. (67-82) Greene ve ilkhan’ın sayılarıyla yeniden oyuna dönen Çayırova bitime 03.46 kala farkı 7 sayıya indirdi. (77-84) Tolga Kaan’ın smacı ile bitime 02.48 kala fark 6’ya düştü ve Gencer Baytimur molası geldi. (79-85) Temsilcimiz Ömer Yavaş’ın 5 sayısıyla rakibini kendinden uzak tutmaya devam etti. Temsilcimiz karşılaşmayı 86-92 kazanmayı başardı ve lige tutunma umutlarını son çeyreğe bıraktı.

Mack yıldızlaştı

Temsilcimizde Myles Mack 29 sayı, 9 asist, 2 ribaunt, 3 top çalma, Merthan Mutlu 18 sayı, 4 asist, 7 ribaunt, Batuhan Acar 14 sayı, 2 asist, 2 ribaunt, Doruk Dora 6 sayı, 2 asist, 3 ribaunt, Marlon Johnson 6 sayı, 5 asist, 7 ribaunt, Uğurcan Aksoy 10 sayı, 1 asist, 3 ribaunt, Murat Atar 4 sayı, 1 ribaunt, Ömer Yavaş 5 sayı, 3 ribaunt ile oynadı.

Kazanıp rakiplerin kaybetmesini bekleyeceğiz

Konyaspor aldığı galibiyetle galibiyet sayısını 12’ye çıkarttı ve Ormanspor, Kağıtspor ve Haremspor ile galibiyet sayısını eşitledi. Yeşil-beyazlılar son haftada ligde tutunma adına parkeye çıkacak. Ankaragücü’nü mağlup edip iki rakibinin puan kaybetmesini bekleyecek. Konyaspor ligin son haftasında evinde Ankaragücü’nü konuk edecek. 21 Nisan Pazar günü Selçuklu Uluslararası Spor Salonunda oynanacak karşılaşma saat 15’te başlayacak. Son hafta karşılaşmalarında OGM Ormanspor – Bornova Belediyesi, Kocaeli Kağıtspor – Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, Alagöz Iğdır- Haremspor, Kapaklı- Sigortam.Net maçları oynanacak.